Asiakastarinat
04.10.2019 |

Kiinteistöpäällikkö, karsi turhat kulut energiankulutuksesta

Kiinteistöt ovat merkittäviä energiankuluttajia, mutta tiedätkö, kuinka suuri osuus tuosta kulutuksesta olisi vähennettävissä olosuhteita heikentämättä? Monikaan ei tiedä, ellei selvitä asiaa erikseen. Silloin avuksi kutsutaan L&T Smartti -energiapalvelu.

Sanotaan, että tieto lisää tuskaa – paitsi tieto energiansäästöpotentiaalista. L&T Smartti -energiapalvelun yhtenä tavoitteena on auttaa asiakasta löytämään energiansäästökohteita kohdekartoitusten ja -katselmusten avulla.

Energiatehokkuuskartoitus on investointi, joka maksaa itsensä takaisin

Energiatehokkuuskartoitukset helpottavat suunnitelmallisessa energiatehokkuuden ohjaamisessa. Kartoitukset auttavat viemään kunnossapitoa ennakoivaan ja energiatehokkaaseen suuntaan, mikä puolestaan auttaa priorisoimaan investointeja. 

Energiatehokkuustoimenpiteiden rooli vastuullisuustyössä ja ilmastotalkoissa tiedostetaan vuosi vuodelta paremmin. Kiinteistöjen omistajat voivat hyödyntää havaittua energiansäästöpotentiaalia myös vastuullisuussuunnitelmissa sekä niiden raportoinnissa.

Energiatehokkuusinvestointien takaisinmaksuajat ovat usein yllättävänkin lyhyitä, alkaen jopa puolesta vuodesta. Tavanomaisesti omansa saa kuitenkin takaisin 4-7 vuodessa, tilojen käyttöasteesta riippuen.

Käytännönläheisiä säästövinkkejä arkea helpottamaan

L&T Smartti ottaa energiatehokkuuteen ja ennakoivaan kunnossapitoon liittyvät asiat haltuun, jolloin kiinteistöpäällikkö voi keskittyä rauhassa arjen pyörittämiseen ja luottaa siihen, että hänellä on energiaviisas kiinteistö johdettavaan.

Asiakkaamme ovat kokeneet käytännönläheisen lähestymistavan hyödyllisenä, sillä katselmuksessa havaitaan usein helppoja, ilman investointeja toteutettavia keinoja säästää energiaa. Näitä ovat esimerkiksi käyttäjien opastus ja laitteiden käyttötapaan tehtävät nopeat muutokset.

Tutustu L&T:n Smartti-palveluun

Lassila & Tikanojan tekemisen keskiössä on aina ollut asiakas. Teemme jatkuvasti töitä miettien, kuinka voimme palvella asiakkaitamme entistä tehokkaammin ja kattavammin. Viimeisin osoitus tästä on L&T Smartti -energiapalvelu.

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.