16.02.2017 |

Yksin, joukolla vai yhdessä?

Soutu on yksi vanhimmista tavoista liikkua vesistössä ja se sopii lähes kaikille meistä harrastukseksi.  Soudun mielenkiintoa harrastuksena lisää se, että voit soutaa joko yksin, kaksin tai jopa isommalla joukolla kirkkoveneellä.

Yksin soutamalla saat suunnata sinne minne haluat omaan tahtiisi ja silloin tällöin voi pieni myötätuuli nopeuttaa etenemistäsi kohti määränpäätäsi. Kirkkoveneessä tahti on toinen: maisemat vilisevät ja airot osuvat veteen suhteellisen samanaikaisesti johdattaen ryhmäsi maaliin, eikä pieni vastatuulikaan haittaa matkaa.

Oletko pysähtynyt miettimään millaisella veneellä yrityksesi etenee?

Keskittyminen oman ydinosaamisen vahvistamiseen on jatkunut pitkään. Ajoittain huomaa, että kilpailukyvyn varmistaminen on mennyt jostakin syystä liian pitkälle. Tuotteen ulkopuolella oleva infra rapistuu ja kaikissa asioissa ei kyetä toimimaan turvallisesti tai vaatimusten mukaan. Lopputuloksena on pahimmillaan, että ympäristö ydintuotteen ympärillä alkaa aiheuttamaan yllättäviä haasteita toiminnalle. Huomaat, että veneesi vauhti alkaa hiipumaan, voimasi ehtyvät yksin soutaessa ja vastatuuli ei näytä loppuvan.

Kirkkoveneellä matkatessa vauhti on hurja. Ydinosaaminen on edelleen huipussaan ja olet löytänyt vierellesi lukuisia aliurakoitsijoita vastaamaan eri tukitoiminnoista. Toimittajien  kanssa on mukava keskustella ja kuulla, miten he tuottavat palveluitaan. Airot liikkuvat, kolisevat ja tunnelma on kohdallaan. Vauhdin huumassa saatat unohtaa tai et ehdi kehittää omaa tuotettasi ja huomaat, että aikasi on kulunut tukitoimintoverkoston ylläpitämiseen.

Onko sittenkin paras vaihtoehto soutaa pariairokaksikkona?

Pariairokaksikossa keskityt ydinosaamiseesi ja annat soutukaverin varmistaa yhdessä vastuutettujen asioiden toteutumisen. Tämä voi kuulostaa uskaliaalta ja epävarmuustekijöitä on mielestäsi paljon. Kannattaa kuitenkin miettiä tätä vaihtoehtoa, sillä vauhti on nopeampi kuin yksin soutaessa ja tahdikkaampi kuin nopeasti etenevässä kirkkoveneessä istuessa.

Löytäessäsi luotettavan soutajan kaksikkoon voitte kumppanin kanssa laatia pidemmän aikavälin suunnitelman maaliin pääsemiseksi ja tulette yhdessä välttämään veden alla piilevät karikot taitavasti. Huomaat myös, että sinulla on aikaa omalle tuotteellesi, kun vierelläsi on ammattilainen kehittämässä tukipalveluita sekä työympäristöä entistä turvallisemmaksi yhteiseksi työpaikaksi.

Koska olet viimeksi kartoittanut yrityksesi palvelutarpeet, laskenut toimittajien määrän tai summannut nykytilanteen kustannukset kokonaisuudessaan auki?

Tulevaisuudessa tulemme etsimään palvelusynergioita, kadottamaan raja-aitoja ja kouluttamaan moniosaajia, jotta yrityksen kilpailukyky edelleen kehittyy. Onnistuminen edellyttää rohkeaa keskustelua ja uusia avauksia. Kun nämä asiat onnistuvat etenee veneemme pariairokaksikkona isossakin aallokossa kohti määränpäätä takuuvarmasti.

TILAA BLOGIMME JA ASIAKASTARINAMME SÄHKÖPOSTIISI

Lataa Teollisten palveluiden osto-opas

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.