Asiakastarinat
16.05.2018 |

Yksi toimija jätehuollossa säästää aikaa, vaivaa ja myös rahaa

Jätehuolto on monimutkainen paketti, jonka voi tehdä myös helpoksi. L&T toimii koko maassa, tuntee kaikki jätelajit ja auttaa vertaamaan eri yksiköiden jätemääriä. L&T:n kanssa säästyy aikaa, vaivaa ja rahaa.

Jätteitä useita lajeja talousjätteistä vaarallisiin jätteisiin, useita toimipisteitä aivan eri puolilla Suomea. Tämä kuulostaa yhtälöltä, joka vaatii useamman henkilön yrityksessä pelkästään ostamaan jätehuoltopalveluja.

Ei välttämättä. Jos jätehuoltopalvelut ostaa yritykseltä, joka toimii maantieteellisesti riittävän laajalla alueella ja kykenee ratkaisemaan kaiken jätteisiin liittyvän.

L&T pystyy palvelemaan pieniä ja suuria yrityksiä ja organisaatioita valtakunnallisesti.

”Teemme ensiksi alkukartoituksen, jonka pohjalta tehdään tarjous. Se on kokonaispaketti, jossa myös neuvotaan asiakasta ympäristöasioissa, L&T:n myyntipäällikkö Jakke Hartikainen kertoo.

Yhteistyön alettua L&T tarjoaa koko jätteisiin liittyvän ketjun astioista jätteiden noutoon ja raportointiin. Näin asiakkaan vaiva jää mahdollisimman pieneksi.

Asiakkaan vaivaa pienentää myös L&T:n laaja oma kalusto ja koulutettu henkilökunta. Kun käytössä ei ole alihankkijoita, kuljettajat tuntevat asiakkaidensa tilanteen ja työturvallisuusvaatimukset.

L&T huolehtii myös vaarallisista jätteistä

L&T:n etu jätehuollossa on se, että yritys on aidosti koko Suomessa toimiva. Se helpottaa ympäristöasioiden valvontaa asiakasyrityksessä, jolla on toimipisteitä eri puolilla maata. Yhteen toimipisteeseen kehitettyä mallia ja vastuunjakoa voidaan hyödyntää myös muualla asiakkaalle vaivattomasti.

”Jos yritykselle on toimipisteitä eri puolilla Suomea, voimme monistaa täysin saman mallin vaikkapa 50 toimipisteelle”, Hartikainen sanoo.

Tämä helpottaa yrityksen jätehuoltovastaavan työtä. Ratkaisuja ei tarvitse räätälöidä jopa kymmenien eri yritysten kanssa ja toimintatapaan voi luottaa käymättä edes kaikissa toimipisteissä.

Myös vaarallisia jätteitä voidaan hyödyntää monella tavalla. L&T:llä on Suomessa useita käsittelylaitoksia, jotka ovat erikoistuneet vaarallisten jätteiden käsittelyyn. L&T:n vahvuus vaarallisten jätteiden käsittelyssä on laaja ratkaisujen kirjo, jonka avulla iso osa yhtiön keräämästä vaarallisesta jätteestä päätyy hyötykäyttöön.

Ympäristönetti paljastaa parhaat säästökohteet

Yhden toimijan malli tuo myös edun, joka auttaa yrityksiä löytämään selviä säästökohteita. L&T:n Ympäristönetti-palvelusta noudettuja jätemääriä voi seurata jätemäärittäin toimipistetasolla. Näin yritys voi verrata oman toimintansa tehokkuutta samanlaisten yksiköiden välillä.

”Ympäristönetin kautta voi vertailla toimipisteiden välillä, miten jätettä syntyy. Moni yritys pyrkiikin siihen, että yrityksen sisällä aletaan kilpailla kierrätysprosenteilla. Ympäristönetti on lahjomaton järjestelmä. Sen avulla jätevastaava voi näyttää, että tässä on kaksi samanlaista yksikköä, mutta toisen jätemäärät ovat paljon suurempia. Toisessa yksikössä on siis selvä toiminnan tehostamisen paikka."

 

Pyydä tarjous vaarallisten jätteiden kierrätyspalveluista

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.