Asiakastarinat
18.05.2018 |

Viisi vinkkiä Siivouspäivään – kirpparikoju pystyyn ja koti puhtaaksi

Siivouspäivä on kansallinen kierrätystapahtuma, jossa kodin turhat tavarat laitetaan kiertoon kirpparikojuissa ympäri maan. Helppo-palveluiden vinkeillä Siivouspäivä sujuu hyvin, koti puhdistuu ylimääräisistä esineistä ja loppusiivouksella asunto raikastuu kesäksi.

Siivouspäivää vietetään jälleen lauantaina 26.5. Jo monta vuotta järjestetyn valtakunnallisen kierrätystapahtuman ideana on avata omalle pihalle, lähipuistoon tai kadulle kirpputorikoju ja myydä siinä oman elämän kannalta turhaksi tulleita tavaroita. Samalla muiden ihmisten myyntikojuja selaillessa saattaa löytää omaan asuntoon hyödyllisiä ja kestäviä kierrätysesineitä. Kun kodin turhat tavarat saadaan pois nurkista ja uuteen kiertoon, on asunto helppo samalla siivota perusteellisesti kesää varten.

Näillä Helppo-palveluiden keräämillä viidellä vinkillä voit valmistautua siivouspäivään ja viettää kesäkuun alkua puhtaassa kodissa hyvin mielin.

1. Lahjoita vanhat ja ehjät tavarat hyväntekeväisyyteen 

Ennen tavaroiden laittamista myyntiin kirpputorille, on hyvä miettiä minkälaisia tavaroita voit ensin lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Vaatekaappista on hyvä valita pussi jos toinenkin erilaisia ehjiä käyttövaatteita joista ei välttämättä tule muotibloggaajan uutta trendiasustetta, mutta joista on paljon iloa ja hyötyä erilaisissa hyväntekeväisyyskohteissa. Myös lapsien tai oman lapsuuden lelulaatikkoja kannattaa käydä läpi kriittisellä silmällä, ja lahjoittaa ehjät lelut niitä enemmän tarvitseville vähäosaisille lapsille.

SPR_räkit

Vaate-, lelu- ja myös astialahjoituksia ottaa vastaan lukuisat hyväntekeväisyysjärjestöt, kuten SPR Kontti ja Hope. Hyväntekeväisyyteen ei tule kuitenkaan lahjoittaa romua, vaan tavaroiden tulee olla puhtaita ja hyväkuntoisia. Lähimmän lahjoituspisteen löytää helposti järjestöjen kotisivuilta tai tarkistamalla sijainnit käyttämästäsi internetin hakukoneesta.

2. Valitse myyntiin vietävät tavarat

Kun hyväntekeväisyyteen valikoidut tavarat on lahjoitettu, on aika alkaa miettimään, minkälaista kodin irtaimistoa olisi hyvä myydä omassa kirpputoripisteessä. Kaikki kodin kaapit ja hyllyt on hyvä käydä läpi ja miettiä koska viimeksi kutakin tavaraa on tullut käytettyä. Erityisen paljon kierrätysaarteita löytyy kodin varastoista, autotalleista sekä vintti- ja kellarikomeroista.

Tavarat joita ei ole tullut käytettyä pitkään aikaan ja joille ei näe käyttöä tulevaisuudessa kannattaa heti laittaa koriin, pussiin tai laatikkoon siivouspäivän kirpparia odottamaan.

3. Valitse myyntipaikka ja pakkaa tavarat

Myyntipaikan omalle kierrätystavaralle saa valittua ja ilmoitettua helposti Siivouspäivän kotisivujen kautta. Hyviä myyntipaikkoja ovat esimerkiksi puistot ja aukiot, joiden läpi ihmisiä kulkee reilusti lauantaipäivänä. Jos tavaraa on paljon ja niiden liikuttelu on vaivalloista, voi myyntipisteen avata myös omalle pihalle, kodin edustalle tai kadulle kunhan ei häiritse ympäröivää liikennettä ja ihmisten liikkumista jalkakäytävillä sekä pyöräteillä. Jos tavaraa puolestaan on vain vähän, voit myös varata pöydän nurkan yhteisenä järjestettävästä kirpputoripisteestä.

Omalle kirpparikojulle on hyvä ottaa mukaan jonkinlainen viltti jolle myyntitavarat voi levittää, vaihtorahaa ostajia varten, eväitä sekä hyvällä säällä aurinkorasvaa ja vaikka pieni kaiutin tai radio musiikin kuuntelua varten. Myytävien tavaroiden hintaa kannattaa myös ennakkoon pohtia ja muistaa, että kokeneiden kirppariasiakkaiden kanssa tinkiminen on osa kierrätystapahtumien iloa.

4. Tilaa myymättä jääneille ja rikkinäisille tavaroille nouto kierrätyslajitteluun

Siivouspäivän päätteeksi kaikkea myynnissä ollutta tavaraa ei luultavasti etevinkään kauppaaja ole saanut myytyä. Lisäksi, kodin irtaimiston läpikäynnin yhteydessä on kotoa varmasti löytynyt myyntiin kelpaamatonta ja rikkinäistä tavaraa.

Tästä ylijäämätavarasta voi helposti ja nopeasti hankkiutua eroon tilaamalla kotiovelle Helpponoudon mukavat tyypit viemään esineet niiden kunnosta riippuen joko hyväntekeväisyyteen tai asianmukaiseen lajitteluun.

5. Siivoa turhasta tavarasta vapautunut koti perusteellisesti ja nauti puhtaudesta

Kun kirpparoinnin päätteeksi olet päässyt eroon kodin turhista tavaroista ja asuntoon on ilmestynyt hämmästyttävästi uutta tilaa, on mitä erinomaisin aika siivota asunnon roinasta vapautuneet nurkat perusteellisesti.

helpposiivous_kas2 (6)

Kodin siivoukseen voit ryhtyä itse tai koko perheen voimin. Aktiivisen kierrätyspäivän jälkeen jaksaminen saattaa kuitenkin ymmärrettävästi olla vähässä, joten kodin siivous kannattaa kuitenkin ehkä jättää ammattilaisten hoidettavaksi. Ammattisiivoojien siivotessa kotiasi, voit itse keskittyä nauttimaan alkavasta kesästä kirpparimyynnistä keräämälläsi rahapotilla ja hymistä tyytyväisyyttä uudesta raikkaasta kodistasi.

 

Tilaa Helpponouto nyt!

 

Päivitetty 13.12.2018

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.