04.01.2018 |

Viestintätoimisto sai toiveidensa toimitilat

Kasvava yritys toivoi itsensä näköistä toimitilaa ja lisäneliöitä. Remontti muutti Kaisaniemenkadun vanhat pankkitilat viihtyisäksi ja toimivaksi toimistoksi.

Viestintätoimisto Cocommsin tiloissa tuoksuu joulu, sillä heti aulassa vastaan osuu joulukuusi. Kaisaniemenkadun yllä sijaitsevassa toimistossa on rauhallista ja hiljaista. Tuliterää toimistoa hallitsevat yrityksen omat värit, ja kaikessa on mietitty oman henkilökunnan ja vieraiden viihtymistä.

Cocomms muutti itselleen räätälöityihin tiloihin viime vuonna, aprillipäivänä. Aiemmin yrityksen toimisto sijaitsi salmisaarelaisessa toimistohotellissa, jonka tilat olivat merinäköaloineen oikein toimivat, mutta kehittyvän alueen rakennustyömaat hankaloittivat arkea. Lisäksi tila alkoi käydä ahtaaksi.

”Vanhat tilamme olivat itse asiassa neliöissä mitattuina suuremmat kuin nykyiset”, Cocommsin partneri ja varatoimitusjohtaja Johanna Markkanen kertoo.

”Niitä ei kuitenkaan ollut suunniteltu meidän tarpeisiimme, ja hukkaneliöitä oli paljon. Uusissa tiloissa käyttötilaa on lopulta enemmän.”

cocomms_kuvituskuva3_16_9.jpg

Kaipuu omannäköisiin tiloihin konkretisoitui vuoden 2016 lopulla, kun Cocomms ja L&T aloittivat uuden toimitilan suunnittelun ja työstämisen. Moderni toimistohotelli vaihtui ydinkeskustan vanhaan arvokiinteistöön, jonka kuudenteen kerrokseen remontoitiin tarkalleen asiakkaan toiveiden mukainen toimitila.

Melkein kuin kotiin tulisi

Uudesta toimitilasta haluttiin rento ja mukautuva. Viestintätoimistossa tarvitaan tilaa niin yhteiseen työskentelyyn, asiakkaiden tapaamiseen kuin hiljaiseen keskittymiseen. Henkilökunta kulkee työpisteille lounge-tyyppisen oleskelutilan kautta, ja asiakkaat saapuvat omasta sisäänkäynnistään muunneltavaan, viihtyisään kohtaamisaulaan.

”Cocommsin vanhassa toimitilassa ei ollut hengailutilaa tai rentoa oleskelutilaa, joka olisi kannustanut ideoimaan yhdessä”, kertoo sisustusarkkitehti Henna Lehtinen L&T:n muutosrakentamisesta. Hän vastasi projektin suunnitteluvaiheesta ja toteutti tilan ratkaisuja tiiviissä yhteistyössä Cocommsin sekä arkkitehdin kanssa.

Nyt tuota tilaa on. Neuvotteluhuoneiden lisäksi oleskelutilat kutsuvat kohtaamaan, ja yhteinen lounashetki henkilökunnan loungessa voittaa usein alueen ravintolat. Kalustuksessa hyödynnettiin uuden lisäksi vanhaa: aulan keinutuoli löytyi kirpputorilta, ja tilan vanhat ovet maalattiin punaisiksi ja kiinnitettiin neuvotteluhuoneen seinälle.

cocomms_kuvituskuva_16_9.jpg

Lehtinen hoiti tilan kaluste- ja sisustusvalinnat, pintamateriaalit, keittiö- ja wc-tilojen suunnittelun sekä toiminnallisuuden suunnittelun yhteistyössä asiakkaan ja arkkitehdin kanssa. Kustannuksia hillittiin muun muassa hyödyntämällä jo olemassa olevia kalusteita, mutta toki rinnalle hankittiin uuttakin.

”Uudet huonekalut hankittiin muokattavuus, edullisuus ja käytettävyys edellä, ja mukana on ripaus kierrätyshenkeä”, Johanna Markkanen linjaa. ”Huonekaluja ostettiin useasta paikasta, ja Hennakin etsi niitä meille vaikka mistä.”

Uusien tilojen järjestystä on tarvittaessa helppo muuttaa. Avotoimiston New York -seinä valittiin vastikään sosiaalisen median videoille sopivaksi taustaksi, ja väliaikainen some-studio rakentui tilaan helposti. 

Cocommsin henkilökuntakin kantoi uuden toimiston suunnittelussa kortensa kekoon. Graafisen alan osaajat hoitivat ammattitaidollaan lasipintojen kuvioteippaukset, ja he olivat myös mukana määrittämässä koko tilan värimaailmaa. Etenkin toimiston pääväriä, punaista, pohdittiin tarkasti tilan ilmapiirin kannalta: aluksi tarjolla ollut oranssiin taittava sävy vaihdettiin lempeämpään. Lopullinen sävy sopii yhteen niin tilan, huonekalujen kuin Cocommsin graafisen ohjeistuksen kanssa.

Työpisteet on järjestelty avaraan monitoimitilaan. Työn ergonomia huomioidaan uudessa tilassa aiempaa paremmin: työntekijät saivat käyttöönsä sähköpöydät, ja keskittyminen onnistuu hiljaisen työn tiloissa. Akustiikalle on pantu painoa lattia- ja kattomateriaaleissa.

”Äänieristys on arjen luksusta!” Markkanen nauraa.

”Töitä voi tehdä huolettomasti, kun tietää, etteivät äänet eivät kuulu huoneesta toiseen.”

Toimivaa tiimityötä

L&T valikoitui projektin yhteistyökumppaniksi jo ennen kuin lopullista tilaa oli edes valittu. Näin suunnittelu saatiin käyntiin ajoissa. Pakettiin kuului suunnittelupalveluiden lisäksi remontointivaiheen projektinjohto, ja kokonaisuus onnistui hyvin. Projektin haastava puolen vuoden aikataulu piti, eikä budjettikaan päässyt paukkumaan. Kokonaisvaltainen kumppanuus toimi projektin koko keston ajan.

cocomms_kuvituskuva2_16_9.jpg

”Oli hienoa, miten meille tarjottiin palveluita jo hyvin aikaisessa vaiheessa”, Johanna Markkanen kiittää.

”Yhteistyö sujui oikein hyvin. Henna esimerkiksi vastasi hyvin kaikkiin esiin nousseisiin ongelmiin, pyyntöihin ja kummallisuuksiin.”

Yhteistyöllä toive rennosta ja viihtyisästä työpaikasta toteutui, ja Cocommsin työntekijät kotiutuivat uusiin tiloihin nopeasti.

”Muutokset voivat olla henkilöstölle hankala paikka, ja tarjoamme tarvittaessa esimerkiksi muutosvalmennusta tai workshopia tilanteen tueksi”, Henna Lehtinen kertoo.

”Cocommsilla työntekijät olivat kuitenkin vain innoissaan uusista tiloista, eikä palvelulle ollut tarvetta.”

Markkanen on samaa mieltä. Henkilöstö on kiitellyt niin tilojen uutta ilmettä kuin keskeistä sijaintiakin.

”Myös täällä vierailleet asiakkaat ovat pelkästään kehuneet tilaa”, hän tiivistää.

cocomms_kuvituskuva4_16_9.jpg

Asiakas

Viestintätoimisto Cocomms

  • Cocomms on monipuolinen viestintätoimisto, joka palvelee asiakkaitaan kaikissa viestinnän, markkinointiviestinnän, strategisen suunnittelun ja valmennuksen tarpeissa.
  • Toimistossa on 34 työntekijää.
  • Yritys muutti uusiin toimitiloihinsa Kaisaniemenkadulle 1.4.2017.

 TEKIJÄ

L&T:n muutosrakentaminen

L&T tarjoaa toimitilapalveluita asiakkaan tarpeen mukaisesti konsultointiavusta avaimet käteen -palveluihin. Kokonaispaketissa käytettävissä ovat muun muassa projektinjohtopalvelut, tilasovitukset ja -luonnokset, 2D- ja 3D- sisustussuunnittelu, LVI- ja sähkötyöt, loppusiivous ja henkilökunnan valmennus.

TILAA BLOGIMME JA ASIAKASTARINAMME SÄHKÖPOSTIISI

 

Katso Tuottava toimisto on koko yrityksen etu -webinaari

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.