Asiakastarinat
13.11.2018 |

Valokeilassa: Liiketoimintapäällikkö Jarna huomaa arjen komiikan ja tykkää tehdä asiat kerralla kunnolla

Valokeilassa-juttusarjassa tutustumme aina yhden L&T:läisen työnkuvaan ja persoonaan. Tällä kertaa vuorossa on liiketoimintapäällikkö Jarna Hyvönen, joka tunnetaan äänekkäästä naurustaan ja korkokenkien kopinasta. Tiiminsä kanssa hän kehittää digitaalisia ratkaisuja kiertotalouden edistämiseksi.

Miten päädyit L&T:lle töihin?

Päädyimme nykyisen esimieheni Seban kanssa juttusille juuri oikealla hetkellä ja palaset loksahtivat kohdilleen. Seba kertoi mahdollisuudesta lähteä kasvattamaan uutta liiketoimintaa L&T:n sisällä. Olen koulutukseltani taloustieteilijä ja olen toiminut aiemmin mm. liikkeenjohdon konsulttina.

Työssäni L&T:llä yhdistyvät oikeastaan kaikki unelmahommani elementit: uuden kehittäminen, liiketoimintavastuu, aikaansaava ja hauska porukka ympärillä sekä se, että liiketoiminnan ytimessä on maailman kannalta fiksu tekeminen. 

Mitä uutta olet tuonut L&T:lle?  

Olen tuonut omalta osaltani L&T:lle strategista ajattelua ja suunnitelmallisuutta. Pidän siitä, että tekemiselle määritetään ensin tavoitteet ja tehdään hieman suunnitelmaa ennen kuin lähdetään vain suinpäin tekemään jotain. Tämä ei ole lainkaan ristiriidassa ketterän kokeilukulttuurin kanssa.  

Kun suunta on määritetty, lähden ripeästi viemään suunnitelmaa maaliin. Uskon, että olen tuonut organisaatioon ripauksen lisää can do -asennetta, jolla hommia saadaan nopealla aikataululla valmiiksi. 

Myös positiivinen haastaminen on minulle luontevaa ja olen ”nostanut rimaa” joissain perustekemisissä. Se mitä tehdään, tehdään kunnolla, eikä siihen kulu yhtään sen kauempaa kuin hosuen tekemiseen. Kun työskentelyn peruspilarit ovat kunnossa, saadaan enemmän aikaan ja stressiä on kaikilla vähemmän.  

Olen tuonut myös tiettyä hyväntuulisuutta: näen usein komiikkaa arkisissa tilanteissa. Pidän kovasti ihmisistä ja se varmasti näkyy ulospäin – kaikista antoisinta on saada yhdessä porukalla asioita aikaan. 

Mitä olet oppinut viimeisten kuukausien aikana? 

Olen oppinut viime aikoina paljon kumppanuuksista. Teoriassa jokin strateginen kumppanuus voi kuulostaa hyvältä, mutta jos homma ei toimi henkilötasolla ja luottamusta ei ole, menee asiat vaikeiksi. Toisaalta, jos kaikki osapuolet lähestyvät asiaa luottavaisesti ja ovat valmiita panostamaan, voidaan onnistumisia saada nopeastikin.  

Mikä on ollut ylpein hetkesi tähän mennessä? 

Vastasin aiemmin meillä vain Hävikkimestari-palvelusta, jolla taistellaan ruokahävikkiä vastaan. Nyt kontolleni on uskottu jo usean digitaalisen palvelun portfolio  – on kiva tietää, että omaan tekemiseen luotetaan ja että on tehnyt oikeita asioita. Ilon ja ylpeydenkin hetkistä ehkä parhaita ovat kuitenkin ne, kun näkee, miten joku tiimistä hoitaa suvereenisti asioita, jotka olivat aluksi haastavia. 

Minkä neuvon antaisit potentiaalisille työnhakijoille L&T:lle? 

Kääri hihat! 

Mikä on tämän hetken lempibiisisi?

Harrastan pop-jazz-laulua ja tällä hetkellä työstössä on Sara Bareillesin Manhattan-kappale. Ainakin Spotifyn kuuntelukertojen perusteella  se on tällä hetkellä lähellä suosikkibiisiä! Harrastuksen kautta biiseistä löytyy todella paljon eri kerroksia ja sävyjä, mikä on mielettömän siistiä. 

Katso videolta, mikä on Jarnan inhokkiruoka ja millainen supersankari hän haluaisi olla:

 

HubSpot Video

KATSO AVOIMET TYÖPAIKAT!

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.