Asiakastarinat
21.03.2018 |

Vaaralliset jätteet kannattaa ostaa osana jätehuollon kokonaisuutta

Vaaralliset jätteet on jätteiden erikoislaji, joka vaatii erikoisosaamista käsittelystä, varastoinnista, kuljetuksista ja laista. Sitä ei kuitenkaan välttämättä kannata hankkia muusta jätehuollosta erillisenä.

Vaarallinen jäte (entiseltä nimeltään ongelmajäte) on ihmiselle tai ympäristölle vaarallista ainetta, jota tulee käsitellä juuri oikealla tavalla. Yritykset eivät välttämättä tiedä, että vaarallista jätettä saa säilöä sen syntypaikalla korkeintaan vuoden. Tiiviimpi tyhjennysväli on monissa tapauksissa järkevämpi ratkaisu.

Vaikka vaaralliset jätteet on erikoisjätettä, sen käsittelyyn ei tarvitse ottaa vain vaarallisiin jätteisiin erikoistunutta yritystä. Jätehuollon voi ostaa myös kokonaisuutena, jossa on vaaralliset jätteet yhtenä osana. Se säästää vaivaa, aikaa ja rahaa.

”Useat yritykset eivät halua ostaa erikseen vaarallisten jätteiden käsittelyä, vaan he haluavat ostaa kokonaisjätehuollon, jonka osana vaaralliset jätteet ovat. He haluavat helpon ja vaivattoman ratkaisun ja me pystymme sen tarjoamaan, koska meiltä saa lähes kaikkien jätelajien keräyksen, käsittelyn ja kierrätyksen”, kertoo L&T:n myyntipäällikkö Jakke Hartikainen.

Työtä tekevät omat kuljettajat, jotka oppivat tuntemaan asiakkaan tilanteen ja vaatimukset.

Keskittäminen kannattaa

L&T:n etuna on se, että se toimii koko maassa. Myös vaarallisia jätteitä noudetaan jatkuvasti kaikkialta Etelä-Suomesta Pohjois-Suomeen ja tarvittaessa Ahvenanmaaltakin kumppaniverkoston avulla.

”Olemme aidosti koko Suomen kattava yritys”, Hartikainen kertoo.

Arki yhden toimijan kanssa on helppoa, sillä L&T:n asiakkailla on usein vain yksi yhteyshenkilö, jonka kautta asioita hoidetaan.

Keskitetty jätehuolto myös alentaa kustannuksia.

”Kokonaisvolyymi ratkaisee. Jos haemme vaaralliset jätteet osana muuta jätehuoltoa, hinta on varmasti alhaisempi kuin jos ainoastaan vaaralliset jätteet haetaan.”

 

Pyydä tarjous vaarallisten jätteiden kierrätyspalveluista

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.