Asiakastarinat
27.09.2018 |

Valokeilassa: Uusien palveluiden tiimiä johtava Sebastian on kuin sveitsiläinen linkkari

Valokeilassa-juttusarjassa tutustumme aina yhden L&T:läisen työnkuvaan ja persoonaan. Sarjan aloittaa Sebastian Aniszewski, joka vastaa uusien palveluiden kasvattamisesta ja liiketoiminnan kehityksestä L&T:n Ympäristöpalveluissa. Sebastian on opiskellut kauppatieteitä ja työskennellyt L&T:tä ennen liikkeenjohdon konsulttina.

Millaista tiimiä johdat?

Tiimini tuottaa ja kehittää muun muassa uusia digiajan palveluita. Tällaisia ovat esim. Helppo-palvelut, Hävikkimestari sekä Ympäristönetti. Lisäksi tuotamme manageripalveluita esim. kauppakeskuksiin. Kehitämme tällä hetkellä myös toimialamme kokonaispalvelutarjoamaa ja hinnoittelua sekä digitaalista asiointipalvelua, jonka nimi on Oma L&T. Firman sisällä meitä kutsutaan Upee-organisaatioksi, joka on lyhenne uusista palveluista.

Miksi tulit L&T:lle töihin?

Kiinnostuin mahdollisuudesta päästä kehittämään perinteistä suomalaista yhtiötä ja rakentamaan liiketoiminnan avulla entistä vastuullisempaa sekä kestävämpää yhteiskuntaa. Aistin ainutlaatuisen yhdistelmän, vaikka silloin ei puhuttu vielä kiertotaloudesta. Minusta on myös mielenkiintoista, että palvelemme niin erilaisia asiakkaita erilaisissa ympäristöissä. Näiden hyvin erilaisten asiakkaiden ymmärtäminen on opettanut paljon.

Mitä uutta olet tuonut L&T:lle?

Olen yksi L&T:n sveitsiläisistä linkkareista: yleisosaaja, joka osaa vähän kaikkea, muttei ole missään paras.

Olenkin tuonut L&T:lle enemmän työskentely- ja ajattelutapoja kuin tiettyä osaamista. Minulla on valtava palo kehittää arkeamme paremmaksi niin asiakkaille kuin omalle porukallemmekin - ja tyypillisesti myös aika paljon vauhtia. Viime vuosina olen ollut luomassa asiakaslähtöistä palvelukehitystä ja mallia ketterien kokeilujen
tekemiseen. Tästä mallista meitä kehuvat konsultit ja palvelumuotoilijat yhdeksi Suomen edistyksellisimmistä toimijoista.

Työssäni kysyn useimmiten kysymykset “mitä” ja “miksi” eli autan valitsemaan analyyttisesti oikeat tavoitteet. Niiden jälkeen tulee toinen vahvuusalueeni: “miten” saavutamme asetetut tavoitteet.

sebastian_aniszewski

Mitä olet oppinut viimeisen kuukauden aikana?

Päiväkodista saa flunssan!

Asiakkaita tavatessa oppii joka kerta uutta. Viime aikoina olen tavannut rakentamisen toimijoita ja olemme käyneet hyviä keskusteluita uusista ratkaisuista, joilla voitaisiin tukea kiertotaloutta rakentamisen saralla.

Mikä on ollut ylpein hetkesi tähän mennessä?

Olen ylpein siitä palautteesta, jota olemme saaneet viime vuosien kehityksestä. On hienoa kuulla, kun talon ulkopuoliselle henkilölle tulee esittäytyessä mieleen L&T:stä, että “tehän olette tosi innovatiivinen talo”.

Olen myös hurjan ylpeä omasta porukasta. Täällä niin uudet kuin pidempäänkin L&T:llä olleet ovat pystyneet ottamaan uusia tehtäviä haltuun. On Upeeta nähdä, kun ihmiset ottavat uusia haasteita vastaan ja kehittyvät ammattilaisina.

Minkä neuvon antaisit potentiaalisille työnhakijoille L&T:lle?

L&T:läiset ovat kiertotalouden käytännön tekijöitä: meille kannattaa tuoda esiin kykysi saada asioita aikaiseksi, koska arvostamme “kädet saveen –asennetta” niin kentällä kuin toimistotehtävissäkin.

Miten itse toteutat kiertotaloutta?

Jätteiden lajittelun lisäksi pyrin hankkimaan käytettyjä tuotteita. Yritän myös minimoida kotiini tulevien uusien tuotteiden määrää.

Mitä ruokaa Seba voisi syödä loppuelämänsä ja onko hänen kahvikuppinsa puoliksi tyhjä vai täynnä? Katso videolta:

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.