Asiakastarinat
07.05.2021 |

Uudistuvan jätelain vaikutukset toimitilakiinteistöille (webinaaritallenne)

Kiinteistöala on jo aiemmin edistänyt ympäristövastuuta erilaisilla sitoumuksilla ja vastuullisuusluokituksilla, jotka vaikuttavat erityisesti kiinteistöjen käytönaikaiseen energiankulutukseen.

Heinäkuun alusta uudistuva jätelaki tähtää kiertotalouden edistämiseen erityisesti yhdyskuntajätteen lajittelun näkökulmasta. Hyvät kierrätysmahdollisuudet ovat kiinteistön käyttäjille konkreettinen ja näkyvä tapa edistää kiertotaloutta.

Tässä tärkeimmät toimenpiteet, jotka toimitilakiinteistöjen on syytä tehdä jätelain vaatimusten täyttämiseksi.

Tunne jätevirrat

Tällä hetkellä toimitilakiinteistöjen kierrätysasteissa on isoja eroja toimijasta riippuen. Selvitä, mitä jätejakeita kiinteistössänne syntyy ja mitä niistä on mahdollista lajitella.

Hanki keräysvälineet

Hanki tarvittavat keräysvälineet uusille jätejakeille aina syntypaikkalajittelusta jätehuollon tiloihin. Huolehdi että lajitteluohjeet ovat käyttäjälle varmasti selkeät.

Muista viestiä

Viesti muutoksista sidosryhmille, asiakkaille ja työntekijöille siivousta ja kiinteistöhuoltoa unohtamatta. Opasta ja sitouta heidät uusiin lajittelukäytäntöihin ja muista kertoa myös kierrätysasteen nousemisesta. Näin motivoit jatkuvaan kehitykseen.

Webinaaritallenne: uudistuvan jätelain vaikutukset toimitilakiinteistöille

Pidimme 7.5. webinaarin, jossa ympäristöjohtamisen vetäjä Olli Miettinen L&T:ltä avasi tarkemmin jätelain yksityiskohtia ja vaikutuksia toimitilakiinteistöille. 

Webinaarissa vieraspuhujana Technopoliksen vastuullisuuspäällikkö Johanna Kivelä kertoi, miten kierrätys ja lajittelu nivoutuvat Technopoliksen vastuullisuustavoitteisiin. L&T:n ympäristömanageri Ira Leiviskä selvitti, miten Technopoliksen Suomen kampuksilla on käytännön tasolla edistetty lajittelua ja kierrätysasteen nostamista.

Katso webinaarin tallenne:

Katso tallenne >

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.