Asiakastarinat
26.05.2021 |

Uudistuvan jätelain vaikutukset kaupan alalle (webinaaritallenne)

Kaupan alalla kierrätysaste on jätemateriaalivirtojen luonteen vuoksi jo korkealla ja alalla on jopa yli 90 % kierrätysasteeseen yltäviä toimijoita. Eri kaupan alan toimijoiden välillä on kuitenkin suurta vaihtelua. Uudistuva jätelaki on hyvä syy tarkastella ja päivittää toimintatapoja.

Kaupan alalla ei tulisi juurikaan syntyä sekajätettä tai energiajätettä. Usein näihin astioihin päätyneet jätteet ovat itse asiassa pakkausmateriaaleja, jotka olisivat kierrätettävissä. 

Asian korjaamisessa on avainasemassa henkilökunnan ohjeistus ja motivointi, jotta lajittelusta saadaan sujuva prosessi. Keräysvälineiden valinnassa tulee huomioida esimerkiksi syntyvät jätemäärät, helppo ja nopea käytettävyys sekä hygieenisyys. 

Yrityksen toiminnassa syntyvien jätejakeiden määrästä ja käsittelystä tulee olla valmius raportoida viranomaiselle. L&T:n asiakkaille on tähän tarkoitukseen saatavilla Ympäristönetti-palvelu

Kierrätysmuovi esimerkkinä kaupan alan kiertotaloudesta

Kaupan alalla syntyy paljon monenlaista muovijätettä esimerkiksi paalattavat kalvomuovit tai styroksi, jonka tehokkaaseen keräykseen on olemassa myös laitteita.

Muovien jatkokäyttö on varsin kehittynyttä, ja niinpä uusiomuovi on erinomainen esimerkki kiertotalouden toteutumisesta: kierrätetty muovi hyödynnetään uusina tuotteina ja päätyy siten takaisin kaupan käyttöön. Koko arvoketjun yhteistyöllä voidaan saada aikaan iso muutos.

Webinaaritallenne: uudistuvan jätelain vaikutukset kaupan alalle

Pidimme 21.5.2021 webinaarin, jossa avasimme tarkemmin uudistuvan jätelain yksityiskohtia ja sen vaikutuksia kaupan alalle. Lisäksi vieraspuhujamme Ari-Pekka Pietilä Amerplastilta avasi tarpeita uusiomuoville niin valmistajan kuin kuluttajan näkökulmasta.

Katso tallenne >

×
Tutustu kiertotalousosaajiimme: Etsitkö huomisen kiertotalousosaamista!

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.