Asiakastarinat
25.10.2021 |

Teollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen kasvattaa hiilikädenjälkeä

Hyödyntämällä erilaisia teollisuuden sivuvirtoja pystytään säästämään neitseellisiä raaka-aineita sekä pienentämään hiilikuormaa.

Hiilikädenjälki kertoo, kuinka paljon yritys on omien valintojen ja ratkaisujen avulla onnistunut vähentämään ilmastokuormitusta, joita se aiemmilla toimintatavoillaan tuotti.

Hiilijalanjäljen pienentäminen ja hiilikädenjäljen suurentaminen ovat oleellinen osa kaikkea L&T:n tekemistä. Kun asiakkaan tuotetta tai palvelua kehitetään – parannetaan energiatehokkuutta, pidennetään käyttöikää tai vähennetään raaka-ainehävikkiä – sen negatiiviset ympäristövaikutukset pienenevät. Sama koskee myös teollisuuden sivuvirtojen hyödyntämistä, jota L&T:n ympäristörakentamisen yksikkö tekee.

– Hyötykäytettäviä materiaaleja ovat esimerkiksi voimalaitosten tuhkat, teollisuuden kuonat, muut mineraaliset jätteet sekä rakentamisessa ja purkamisessa syntyvät jätteet – sekä eriasteisesti pilaantuneet, mutta vaarattomiksi käsitellyt maat, joita kunnostustoiminnastamme syntyy, L&T:n ympäristörakentamisen liiketoimintajohtaja Ari-Pekka Heikkilä sanoo.

Hiilikädenjälkeä kasvatetaan monilla toimenpiteillä

L&T ohjaa nämä kaikki materiaalit mahdollisimman kattavasti hyötykäyttöön. Hyödyntämiskelvottomat materiaalit käsitellään ja loppusijoitetaan turvallisesti.

– Teollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen säästää rahaa, mutta myös kasvattaa hiilikädenjälkeä, koska sillä pystytään säästämään neitseellisiä luonnonvaroja. Esimerkiksi voimalaitosten tuhkilla voidaan korvata luonnon maa-aineksia tai sementtiä, sanoo Heikkilä.

Sivuvirtoja voidaan hyödyntää asiakkaan omissa tai kolmansien osapuolten erilaisissa rakennushankkeissa, kuten esimerkiksi teollisuushallien ja -alueiden pohjatöissä. Niille on käyttöä myös kaatopaikkojen rakentamis- ja sulkemishankkeissa, joita L&T urakoi. L&T myös käsittelee tuhkia omissa käsittelykeskuksissaan, joita löytyy neljä eri puolilta Suomea.

L&T on osaava ja ammattitaitoinen kumppani niin sivuvirtojen hyödyntämisessä kuin pilaantuneiden maiden kunnostamisessakin. Toiminta nojaa vastuullisuuteen, joka syntyy osaavista ammattilaisista sekä tiukasta sitoutumisesta lakien ja asetusten noudattamiseen.

 

Tutustu ympäristörakentamisen palveluihin

×
Ota meihin yhteyttä: Kuinka voimme auttaa yritystäsi ympäristörakentamisen projekteissa?

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.