Asiakastarinat
05.03.2019 |

Teollisuuden kattilat puhtaaksi L&T:n innovaatioilla

L&T:n uusilla palveluilla teollisuuden kattilat ja niihin liittyvät putkistot saadaan puhdistettua nopeasti ja tehokkaasti.

Teollisiin prosesseihin kuuluvat kattilat keräävät väistämättä nokea ja tuhkaa. Kertyvät tuhkakerrokset haittaavat prosesseja ja kattilan hyötysuhde laskee.

”Vaiva on tuttu niin jätekattiloissa, biokattiloissa, hiilivoimalaitoksilla ja ylipäätään teollisuuden prosesseihin kuuluvissa kattiloissa ja niiden putkistoissa. Ongelmat ovat yleensä suurimmat jäte- ja soodakattiloissa”, kertoo L&T:n tuotantopäällikkö Hannu Honkasalo.

L&T uusilla laitteistoilla kattiloiden huolto on ennakoivaa. Ne saadaan puhdistettua osittain käytön aikana, eikä prosesseja tarvitsee ajaa alas puhdistuksen ajaksi. L&T on kehittänyt Honkasalon johdolla painepuhdistimen, jolle on parasta aikaa patentti haussa.

”Se on paineistettuun ilmaan perustuva laite. Puhdistettavan kohteen mukaan siihen voidaan määritellä paine, millä räjäytys suoritetaan.”

Kompaktin kokoinen painepuhdistin mahtuu vaikka pieneen pakettiautoon.

”Kun laitetta testataan vielä vähän lisää käytännössä, kehitämme myös kiinteän mallin, jonka voi asentaa sellaisiin kohtiin kattilaa tai siiloa, missä ongelmia on odotettavissa. Se voidaan ohjelmoida ampumaan kohdetta tietyin väliajoin.”

Painepuhdistimen lisäksi L&T:llä on myös räjähdysainetekniikkaan perustuva puhdistuslaite. Räjähdysainepuhdistin on suunniteltu siten, että kuumissakin olosuhteissa räjähdysaineen käsittely on aina hallittua ja turvallista.
Suomessa on valtavasti potentiaalisia teollisuuden asiakkaita, joille laitteet sopivat.

”Uusien laitteidemme suunnittelussa on huomioitu myös käyttökustannukset ja siten voimme saavuttaa merkittäviä etuja puhdistuskustannuksissa, jätteissä sekä työajoissa. Laitteita on tarkoitus sijoittaa laajasti toimipisteverkostoomme joten voimme palvella asiakkaita hyvin nopeasti ympäri Suomen”, Honkasalo sanoo.

 

Asiantuntijamme kertoo mielellään lisää räjähdysainepuhdistuksista:
Hannu Honkasalo,
Puh: 0400 911 928
hannu.honkasalo@lassila-tikanoja.fi

Lue lisää L&T:n tehdaspalveluista.

 

Lataa opas: Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun ostat teollisia tukipalveluita?

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.