22.04.2020 |

Puhtaudella koronaa vastaan – tehostetun siivouksen ja desinfioinnin rooli koronaepidemiassa

Puhtaanapidon merkitys koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä on merkittävä. Minkälainen siivous pitää omat työntekijät ja asiakkaat varmimmin terveenä sekä liiketoiminnan pyörimässä?

Yrityksille ja organisaatioille korona on merkinnyt ennakoimatonta muutosta. Harva oli valmistautunut kohtaamaan haasteet, jotka yhtäkkinen toimintaympäristön muutos toi eteen. Tasapainoilu liiketoiminnan ja ihmisten terveyden välillä on vienyt useat yrittäjät ja johtoryhmät vaikeiden päätösten eteen.

Edelleenkin yritykset elävät koronan suhteen epävarmuudessa. Paluusta vanhaan normaaliin ei ole ainakaan vielä tietoa, vaan yritykset ja organisaatiot joutuvat elämään hetki kerrallaan seuraten, miten tilanne kehittyy. Uusia keinoja toiminnan turvaamiseksi joudutaan miettimään jatkuvasti. 

Uusien toimintamallien ja tehostetun siivouksen avulla toiminta voi jatkua turvallisesti

Siivouksella ja puhtaanapidolla on merkittävä rooli muutoksiin mukautumisessa ja toiminnan ylläpitämisessä. Parhaaseen lopputulokseen päästäkseen on hyvä tunnistaa oman toimintansa riskitekijät ja kriittiset pisteet. Yhteistyöllä saadaan luotua jokaisen toimintaan parhaiten soveltuvat käytännöt ja ohjeistukset.

Esimerkiksi meillä L&T:llä on tunnistettu, että merkittävin riskimme liittyy oman henkilöstömme terveenä pysymiseen. Siivoojiemme on pysyttävä terveenä, jotta he voivat huolehtia asiakasorganisaatioidemme turvallisuudesta. Näistä syistä olemme ohjeistaneet heitä varovaisuuteen jo epidemia alkuvaiheessa.

Lue lisää L&T:n varautumisesta koronavirukseen ja katso webinaaritallenne.

Ylläpitosiivous vs. tehostettu siivous – mitä siivoojat tekevät nyt toisin?

Asiakkaamme, joiden tiloissa asioi ihmisiä fyysisesti tai työskentelee henkilökuntaa paikan päällä, ovat tehostaneet ylläpitosiivoustaan ehkäistäkseen koronan leviämistä. Tehostettu siivous sisältää tavanomaisen likaisten pintojen puhdistamisen lisäksi aktiivisessa käytössä olevien, kriittisten pintojen desinfioinnin.

Toimistoissa ovenkahvat, valokatkaisijat, pöytien reunat ja yhteiskäyttöiset välineet tarjoavat erinomaisen kasvualustan ja tartuntaväylän mikrobeille. Myymälätiloissa siivoojamme kiinnittävät erityistä huomiota esimerkiksi ostoskorien kahvoihin ja hedelmävaakoihin. Siivouskertoja ja desinfiointiaineiden käyttöä lisäämällä voidaan näiden kosketuspintojen turvallisuudesta huolehtia epidemian aikana.

Näkyvien pölyjen ja hiekkojen lisäksi siivoojat taistelevat nyt näkymätöntä uhkaa vastaan, mutta epidemian nujertaminen on meidän kaikkien käsissä, konkreettisesti. Virukset ja bakteerit leviävät tehokkaasti käsien välityksellä – jos kädet ovat pestyt, pinnatkin pysyvät turvallisina. Pidetään siis hyvää huolta käsihygieniasta.

Desinfiointi nujertaa koronaviruksen: miten toimia, jos tilassa on oleskellut virukseen sairastunut?

Jos jossakin tilassa on kuitenkin oleskellut koronaan sairastunut henkilö, tulee kyseinen tila eristää ja desinfioida, jotta lisää ihmisiä ei sairastuisi.

Epidemian aikaan eteen voi tulla myös yllättäviä tilanteita: desinfiointeihin erikoistuneet iskuryhmämme on pyydetty muun muassa desinfioimaan kontteja, lähetyksiä ja poliisiautoja.

Kun pelissä on työntekijöiden ja asiakkaiden terveys ja toiminnan jatkuvuus, on entistä tärkeämpää, että siivous ja desinfioinnit tehdään ammattitaitoisesti. Äreätkään aineet eivät korvaa osaamista, eivätkä aina takaa parasta mahdollista lopputulosta.

L&T desinfiointi- ja puhdistupalveluiden käytössä on myös turvallinen ja myrkytön desinfiointiaine, joka tehoaa uuteen koronavirukseen tekemättä bakteereista tai mikrobeista vastustuskykyisempiä. Menetelmä eroaa monista muista markkinoilla olevista desinfiointimenetelmistä ja toimii myös orgaanisen lian läpi.

Koronavirusepäily toimitiloissasi?

Etäisyyden pitäminen toisiin ihmisiin ehkäisee koronan leviämistä

Vallitsevassa tilanteessa jokainen joutuu tarkastelemaan kriittisesti omia menojaan. Suomalaiset ovatkin hienosti siirtyneet etätöihin, vähentäneet tarpeetonta liikkumista ja siirtäneet sosiaaliset kontaktit virtuaaliympäristöön.

Vaikka korona jatkaa valloitustaan, voisi tilanne ilman meidän kaikkien yhteistä taistoa näyttää aivan toiselta. Pitämällä huolta käsihygieniasta, tekemällä töitä mahdollisuuksien mukaan etänä ja karsimalla menojamme, voimme jokainen auttaa osaltamme pitämään yhteiset tilat ja palvelut turvallisina. Tämä on Turvavälittämistä parhaimmillaan.

Kaipaatko lisätietoja? 

Koronavirukseen liittyvistä palveluistamme:
Koronavirustietopaketti asiakkaille

Käyttämistämme TECCare® -desinfiointiaineista ja -menetelmistä: 
Minna Cooper, liiketoimintapäällikkö
Sosiaali- ja terveysalan kiinteistö- ja tukipalvelut
minna.cooper@lassila-tikanoja.fi

Joko teidän toimistollanne on siirrytty asteittain tai kokonaan paikan päällä työskentelyyn? Kaipaatko vinkkejä turvavälien säilyttämiseen ja turvalliseen työskentelyyn uudenlaisen arjen keskellä?

Kokosimme avuksesi maksuttoman oppaan, jonka voit ladata itsellesi alta.

Lataa opas: Turvallinen työskentely toimistolla

×
Lue lisää: Me pidämme paikat puhtaana ja kiinteistöjen olosuhteet kunnossa – pitäkää te turvaväliä.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.