Asiakastarinat
01.11.2017 |

Tarpeenmukaisessa siivouksessa et maksa turhasta

Aiemmin siivousta on hankittu suoritteina. Siivooja on käynyt tiettyyn kellonaikaan viidesti viikossa ja puhdistanut kaikki sovitut pinnat – oli sille tarvetta tai ei.

Tarpeenmukaisessa siivouksessa keskitytään suoritteiden sijasta lopputulokseen. Sillä, kuinka monta kertaa pöytäpinta on viikon aikana pyyhitty, ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, että lopputulos vastaa yhdessä sovittua. Turhien toimenpiteiden sijaan keskitytään niihin tehtäviin, joilla on suurin vaikuttavuus tilan siisteyteen ja työntekijöiden hyvinvointiin.

Asiakkaan kanssa voidaan esimerkiksi sopia, että siivouksen jälkeen irto- ja kiintokalusteilla ja lattioilla ei ole näkyvää likaa tai ovenkahvoissa näkymätöntä mikrobilikaa. Näin varmistetaan, että työntekijöillä on aina mahdollisuus työskennellä kaikin puolin puhtaassa ympäristössä.

Jatkuva kehittäminen johtaa parhaaseen lopputulokseen

Toiminnan jatkuva kehittäminen on tärkeä osa tarpeenmukaista siivousta. Harvassa toimistossa esimerkiksi tarvitaan jokaisen työpöydän alle omaa roska-astiaa, koska loppujen lopuksi roskaa syntyy hyvin vähän. Keskittämällä lajittelun yhteen paikkaan puolityhjistä roskapusseista syntyy vähemmän muovijätettä, ja siivoojan aikaa säästyy muuhun.

Teollisuusympäristössä puolestaan voidaan hyvinkin tarvita enemmän roskakoreja, mutta vain tietyillä työpisteillä. Jos esimerkiksi jollain työpisteellä syntyy erityisen paljon pakkausjätettä tai metallilastuja, niiden viereen voidaan laittaa oikeanlaiset keräysastiat.

Olennaista onkin, että palvelu räätälöidään tarpeen ja yrityksen toiminnan luonteen mukaiseksi. Sama standardiratkaisu ei sovi kaikille. Kun esimerkiksi jäteastiat ovat työnteon kannalta oikeassa paikassa, tilat palvelevat työn tekemistä ja tehokkuutta entistä paremmin.

Älä osta vanhanaikaisesti!

Suoritteet ovat vanha tapa ostaa siivouspalveluita. Ne eivät mukaudu yrityksen tarpeisiin tai tue henkilöstön hyvinvointia. Siksi onkin tullut aika siirtyä suoritteista entistä fiksumpaan tapaan toimia.

Jos haluat kuulla lisää tarpeenmukaisen siivouksen hyödyistä juuri teidän yrityksellenne, me autamme mielellämme!

ÄLÄ MAKSA TURHASTA, OTA YHTEYTTÄ!

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.