Asiakastarinat
09.06.2017 |

Talkkaritiimi takaa, että kiinteistön työt hoituvat maalaisjärjellä

Kiinteistönhoito on haastava palapeli. Siivoojat, puutarhurit, remppamiehet ja huoltomiehet on saatava pelaamaan yhteen, jotta homma toimii. Jos yksi siivouskerta jää välistä tai pihan roskakorit tyhjentämättä, se huomataan välittömästi.

Huonosti hoidetussa kiinteistössä ei ole mukava asua. Kun asukas joutuu kontaktoimaan viidettä kertaa huoltoyhtiöön rappukäytävän rikkinäisen lampun vuoksi – vaikka pyöräkellarin valaistus käytiin tällä välin jo korjaamassa – turhautuminen on ymmärrettävää.

Kun mitään ei tapahdu, puhelut huoltoyhtiöön lisääntyvät, tyytymättömyys kasvaa ja koko kiinteistö saa asukkaiden keskuudessa huonon maineen.

Ongelmana huonosti organisoitu työ

Usein kyse ei kuitenkaan ole tahallisesta laiminlyönnistä tai välinpitämättömyydestä, vaan huonosti organisoidusta työstä. Sen sijaan, että molemmat rikkinäiset valonlähteet vaihdettaisiin samaan aikaan, työt tehdään erillisinä suoritteina. Ei mietitä kokonaisuutta, vaan tehtävälistaa.

Asiakkaan silmissä toiminta vaikuttaa maalaisjärjen vastaiselta. Ja niinhän se onkin. Olisi huomattavasti järkevämpää hoitaa kaikki kerralla kuntoon, parhaassa tapauksessa uusia ongelmia ennalta ehkäisten.

Tähän tarpeeseen syntyi L&T:n Talkkari. Käyntikertojen, tehtävälistojen ja suoritteiden sijaan talkkarit miettivät kokonaisuutta. Heidän tehtävänään on varmistaa, että lopputulos on toivotunlainen, asukkaat viihtyvät ja samalla kehitetään kiinteistönhoitoa entistä fiksummaksi.

Lopputulos ratkaisee, ei suoritteiden määrä

Talkkaritiimi voi muodostua esimerkiksi siivoojista, kiinteistönhoitajista, putkimiehestä, sähkömiehestä ja puutarhureista, joiden yhteisenä tavoitteena on tehdä asumisesta helppoa ja mukavaa. Palvelut räätälöidään kiinteistökohtaisesti ja niiden pyörittäminen ja organisointi on tiimin vastuulla. Myös laatutaso sovitaan yhdessä.

Talkkarimalli on jo käytössä muun muassa HOAS:in kiinteistöissä, joissa asukkaiden ilmoitukset ja reklamaatiot pikkuvioista ovat pudonneet dramaattisesti. Voit käydä lukemassa lisää HOAS Talkkari-palvelusta täältä. Käy myös testaamassa, olisiko Talkkaritiimi hyvä tapa lisätä asumismukavuutta teidän kiinteistöissänne!

Tee Talkkaritesti! 

 

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.