Asiakastarinat
15.05.2017 |

Talkkarin duuni on vielä olemassa

Aloitin Lassila & Tikanojan siivoojana vajaat pari vuotta sitten. Vuosi sitten pääsin mukaan Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön eli Hoas-kohteiden talkkaritiimiin, jossa moni asia tehdään toisin kuin perinteisessä siivouksen ja kiinteistöhuollon mallissa. Muutos on antanut minulle paljon, joten ajattelin purkaa ajatuksiani myös blogiin.

Suurin muutos talkkaritiimissä on ollut se, ettemme työskentele enää tietyn siivouslistan mukaan. Tämä työ ei ole enää sitä, että ruksataan tehtäviä yli listasta, vaan täällä mennään maalaisjärjellä. Nykyään saatan siivota raput ylhäältä alas vain kerran viikossa entisen kolmen kerran sijaan, jos ne eivät ole likaiset. Ennen siivosin raput joka tapauksessa. Tätä kutsutaan hienommin tarpeenmukaiseksi siivoukseksi. Eli siivoan siellä, missä näen likaa. Siitä pidän huolen, että sisääntulot ovat aina siistejä ja piha-alueilta ei löydy ylimääräisiä roskakasoja.

Työskentelen kolmessa Hoas-kohteessa Itä-Helsingissä. On mukavaa, että saan työskennellä samoissa kohteissa, koska olen saanut niihin tietyn tuntuman ja tunnen paikat hyvin. Minun ei tarvitse miettiä lainkaan, mistä löydän siivouskomeron tai missä tavaroita säilytetään. Siinä mielessä talkkari-nimike sopii meille hyvin. Entisaikaankin talkkareilla oli omat kohteet, jotka he tunsivat hyvin ja he hoitivat kohteita maalaisjärjellä.

Hanna viimeistelee ruukkua1.jpg

Talkkaritiimin ajattelumalliin kuuluu myös se, että teen perinteisten siivoojan töiden lisäksi myös hommia, jotka ovat ennen kuuluneet huoltomiehille. Vaihdan tarvittaessa lamppujen polttimoita, teen roskakierrokset myös ulkona ja ajan nurmikoita. Talvella tein myös kohteiden käsilumityöt ja hiekoitukset. Tiimiimme kuuluu myös kiinteistönhoitajia, mutta olemme jakaneet työkuormaa eri tavalla kuin ennen.

On ollut mukava huomata, että tiimihenki on selvästi tiivistynyt. Ennen tein vain omaa hommaa enkä juuri kiinnittänyt huomiota muiden tekemisiin.

Mutta nyt kiinnitän.

Sigrid ja Raivo istutuspuuhissa.jpg

Meidän tiimissä kaikilla on vaatteissa teksti, joka kehottaa asukkaita nykäisemään hihasta, jos on jotain kysyttävää. Varsinkin uudet asukkaat tekevätkin niin. Ennen en niin ajatellut sitä, miltä asiakas näyttää. Nyt on mukava tuntea tutut kasvot ja olemme huhkineet yhdessä asukkaiden kanssa esimerkiksi talkoissa.

Pidimme perjantaina 12.5. kickstartin kevääseen, jossa kävimme läpi muun muassa taimien oikeaoppista käsittelyä, istutusta, kastelua ja lannoitusta. Tutustuimme myös koko porukalla siihen, miten ruohonleikkureita ja siimaleikkureita käsitellään turvallisesti. Myös kasvien hoitotyöt, kitkentä, kanttaus ja leikkaaminen tulivat tutuiksi. Tässä blogissa käytetyt kuvat on otettu kickstartissa ja ne kuvaavat työtämme hyvin.

Hoas-asukkaille vielä terkkuja: Tulkaa juttelemaan, jos jokin askarruttaa mieltä. Ja jos puolestasi kiinnostuit duunista L&T:llä, kurkkaa avoimet työpaikat täältä.

Valmiin ruukun kastelu.jpg

 Ruukut valmiina.jpg

TILAA BLOGIMME JA ASIAKASTARINAMME SÄHKÖPOSTIISI

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.