09.03.2018 |

Sisäilmaongelmista kärsineen koulun irtaimisto puhtaana uusiin tiloihin

Lahden Mukkulan koulu muutti syksyllä 2017 uuteen, väliaikaiseen koulurakennukseen vanhassa koulurakennuksessa todettujen sisäilmaongelmien vuoksi. Vanhassa koulurakennuksessa olleet, mutta käyttökelpoiset kalusteet sekä muu irtaimisto puhdistettiin ja siirrettiin uusiin, terveisiin tiloihin. Irtaimiston oikeaoppisesta puhdistuksesta vastasi L&T.

Mukkulan koulu on yhtenäinen peruskoulu, jossa on tällä hetkellä noin 800 oppilasta. Opetusta annetaan luokille 1-9. Uuteen, tilapäiseen koulurakennukseen oppilaat ja opettajat muuttivat syysloman jälkeen. Muutto ja irtaimiston puhdistus toteutettiin syysloman aikana.

"L&T tuli kuvioon mukaan siinä vaiheessa, kun olimme muuttamassa uuteen koulurakennukseen. Hankimme sinne uusia kalusteita, mutta halusimme käyttää myös hyvässä kunnossa olevia vanhoja kalusteita. Edellytys niiden siirtämiselle uusiin tiloihin oli se, että ne puhdistetaan. Kalusteiden pinnat tuli imuroida ja puhdistaa desinfioivalla aineella", kertoo Mukkulan koulun rehtori Esko Keränen.

Keräsen mukaan puhdistuksen tavoitteena olivat rahalliset säästöt. Puhdistuksen sijasta uusien kalusteiden hankinta olisi ollut rahallisesti todella merkittävä meno, vähintäänkin kuusinumeroinen luku.

Sadat kalusteet ja tuhannet pienemmät tarvikkeet puhdistettiin muutamassa päivässä

Siirrettävien kalusteiden ja muun irtaimiston oli oltava pinnoiltaan kovia, jotta ne voitaisiin puhdistaa ja siirtää turvallisesti uusiin, terveisiin tiloihin. Puhdistustyöt toteutettiin muuton yhteydessä koulun syyslomaviikon aikana. Puhdistettavaa oli paljon ja työ oli tehtävä nopealla aikataululla muutamassa päivässä.

"Kalusteiden pinnoista piti puhdistaa vanhasta koulukiinteistöstä tulleet mikrobit siten, etteivät ne kulkeudu uusiin rakennuksiin", sanoo työn tilaajana toiminut Juha Poutanen Lahden kaupungilta.

"Puhdistettavana oli satoja pulpetteja, kymmeniä hyllyjä ja kaappeja sekä lisäksi lukematon määrä erilaista pientä tavaraa. L&T:n väki teki ison työn puhdistaessaan fysiikan ja kemian luokan välinevaraston jopa miljoonat pienet esineet. Saimme heiltä todella hyvän avun ja hyvin tehdyn työn", Keränen kiittelee.

mukkulan_koulu_saneeraus_16_9_1.gif

Joustavaa ja avuliasta palvelua

Irtaimisto saatiin puhdistettua suunnitellusti syyslomaviikon aikana ja oppilaat pääsivät jatkamaan opiskelujaan normaalisti lomalta palattuaan. L&T saa kiitosta hyvästä asiakaspalvelustaan ja avuliaisuudestaan.

"Minusta on tuntunut siltä, että L&T:n kautta saamme sen kaikista joustavimman ja aikataulullisesti parhaimman palvelun", Poutanen kuvailee.

"Varsinkin tällaiset urakkaluontoiset kohteet ovat sujuneet oikein hyvin, ja voin suositella heitä muuallekin", hän toteaa.

Katso videolta tarkemmin, miten koulun puhdistusoperaatio sujui:

 

 

Lataa Kiinteistöpäällikön Vinkkivihko

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.