25.01.2018 |

Selvitä kiinteistön jätehuollon nykytila uudella Jätelaskurilla!

Onko kiinteistönne jätehuolto optimaalisella tasolla? Löytyykö jätehuoneesta oikea määrä keräilyastioita syntyvään jätemäärään nähden? Entä mikä on kiinteistösi tämänhetkinen kierrätysaste? Täytä laskuri ja ota selvää!

Jätehuollon optimointi on fiksu tapa säästää rahaa. Käytännössä suoria tai välillisiä säästöjä syntyy kahdella eri tapaa:

  • Kun astiat tyhjennetään riittävän usein, jätehuone pysyy siistinä. Tämä kannustaa käyttäjiä lajittelemaan ahkerammin, jolloin kalliiseen sekajätteeseen päätyy vähemmän tavaraa. Kiinteistön kierrätysaste nousee ja kukkaro kiittää.
  • Astioita ei kuitenkaan kannata tyhjentää liian usein, etteivät tarpeettoman tiheään vierailevat jätekuskit kuluta turhan suurta siivua vuosibudjetista. Tätä ongelmaa voidaan taklata esimerkiksi paalainten tai puristinten avulla, jos jotain jätelajia tuntuu kertyvän merkittävästi muita enemmän.
Huolellisesti optimoitu jätehuolto löytää kultaisen keskitien näiden kahden väliltä, jolloin budjetissa pysyminen on helpompaa, eikä rahaa valu hukkaan.

Miten Kiinteistöpäällikön Jätelaskuri toimii?

Ennen optimointia on kuitenkin tiedettävä kiinteistön jätehuollon nykytila. Sen voit selvittää suuntaa-antavasti esimerkiksi Kiinteistöpäällikön Jätelaskurilla.

Laskuria on helppo käyttää:

  1. Merkitse ensimmäiseen sarakkeeseen minkä kokoinen astia (tai rullakko, paalain tai puristin) kiinteistössänne on kullekin jätejakeelle käytössä.
  2. Toiseen sarakkeeseen täytetään astioiden lukumäärä.
  3. Kolmanteen puolestaan tyhjennysväli.
  4. Muista myös merkitä, syntyykö kiinteistössänne vaarallista jätettä!

Näiden tietojen pohjalta laskuri laskee kiinteistön tämänhetkisen kierrätysasteen ja vinkkaa tarvittaessa, kannattaisiko jonkin jätelajin keräilyyn käyttää astian sijaan paalainta tai puristinta. (Huomaathan, että jos jätettä kertyy hyvin vähän, laskuri kertoo ainoastaan kierrätysasteen.)

Klikkaa tästä Kiinteistöpäällikön Jätelaskuriin

Kun nykytila on selvillä, toimintaa on helpompi lähteä kehittämään ja optimoimaan toivottuun suuntaan. Ja jos kaipaat tähän apua, ota ihmeessä yhteyttä. Me palvelemme mielellämme!

Lataa Kiinteistöpäällikön Vinkkivihko

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.