Asiakastarinat

Asiakkaamme: Maston

Vaarallisen jätteen keräykselle saatiin toimivat prosessit

L&T:n asiantuntijat auttoivat Mastonia luomaan uudet toimintatavat vaarallisten jätteiden keräykseen ja kierrätykseen.

Maston valmistaa spraymaaleja, maaleja ja muita teknisiä aerosolivalmisteita Veikkolassa, lähellä Kirkkonummea. Tuotannossa syntyy vaarallista jätettä (entinen ongelmajäte) esimerkiksi silloin, kun jotain raaka-ainetta jää yli tai jos tuotannossa todetaan laatuvirheitä tai muita ongelmia. Myös maalipurkit jämämaaleineen kuuluvat vaarallisten jätteiden kierrätykseen.

Aiemmin Mastonin vaarallisten jätteiden keräys oli epäsäännöllistä, mutta vuonna 2018 yrityksen uudet omistajat halusivat laittaa prosessit ja erityisesti yrityksen kierrätysasteen kuntoon. Kilpailutuksen myötä kumppaniksi valikoitui L&T. Nyt vanha kertymä on purettu ja vaarallinen jäte kerätään tarkastettuihin IBC-kontteihin ja noudetaan aina kontin täyttyessä.

L&T:n avulla vaarallisen jätteen keräys muuttui kierrätyskumppanuudeksi

L&T:llä oli aito kiinnostus Mastonia kohtaan asiakkaana. Myyntipäällikkö Vesa-Matti Saariniemi kävi paikan päällä kartoittamassa tilanteemme. Yhdessä saimme sekä vaarallisten että muiden jätteiden keräilyprosessit sujuviksi, kehuu Mastonin myyntijohtaja Jyri Arponen.

Yrityksen kierrätysastetta saatiin nostettua paitsi vaarallisten jätteiden osalta, myös kalvomuovin materiaalikierrätyksen avulla. Maston kierrättää totta kai myös pahvit, paperin, metallit ja biojätteen.

Luulimme aluksi, että polttamalla hävittäminen on ainoa vaihtoehto vaarallisille jätteille, mutta L&T:n avulla saimme vaihtoehdoksi kierrätyksen, kiittelee Arponen.

Sekä Arponen että Saariniemi korostavat avoimen keskustelun merkitystä prosessien kehityksessä ja kierrätyskumppanuudessa.

Aina saa ja pitää kysyä, kun joku asia mietityttää. Sillä tavalla päästään parhaaseen yhteisymmärrykseen. Jätejakeita on lähemmäs sata, joten jokainen tapaus vaatii aluksi perehtymistä, Saariniemi muistuttaa.

Saariniemi kävikin kohteessa useaan otteeseen, ensin tutustumassa palveluehdotusta varten ja myöhemmin muun muassa tarkistamassa vaarallisten jätteiden keräysastioiden toimivuuden ja sijoittelun.

Kuvalähde: Maston Oy

L&T:n Ympäristönetti-palvelusta löytyi ratkaisu raportoinnin haasteisiin

Erityisen tyytyväinen Arponen on siihen, että Mastonin jätelukuja on nyt helppo seurata L&T:n Ympäristönetti-palvelun avulla. Jätekirjanpidon tiedot löytyvät palvelusta suoraan, eikä niitä enää tarvitse arvioida tai kaivella arkistojen kätköistä.

Aiemminkin vaaralliset jätteet hoidettiin meillä asiallisesti, mutta niistä raportointi oli hankalaa ja epäselvää. Ympäristönetin avulla tiedot ovat muutaman klikkauksen päässä, selkeästi esitettynä, Arponen hehkuttaa.

Arponen suosittelee vaarallisten jätteiden kilpailuttajaa katsomaan omat prosessit kuntoon ja ottamaan kontaktia L&T:lle heti kun todetaan, että vaarallista jätettä syntyy enemmän kuin ämpärillinen vuodessa.

L&T:n vaarallisen jätteiden kierrätyspalvelut - maan laajuinen palveluverkosto

73% Alan korkein kierrätysaste. 73 % vaarallisista jätteistä hyödynnetään materiaalina.
4 laitosta L&T:llä on 4 omaa käsittelylaitosta vaarallisten jätteiden käsittelyyn ja kierrätykseen.
10 terminaalia L&T:llä on Suomen laajin vastaanottoverkosto - omat terminaalit 10 paikkakunnalla.

”Ei näitä asioita kannata liian pitkään yksin pähkäillä. L&T:ltä löytyy apuja, ja hommat hoituvat kaikkien lakien ja asetusten mukaan.”

Jyri Arponen, Maston Oy:n myyntijohtaja

Katso lisää ja ota yhteyttä: Kiinnostavatko vaarallisten jätteiden kierrätyspalvelut?