Asiakastarinat

Asiakkaamme: Recover Nordic

Taloyhtiön pihasaneeraus pintaa syvemmältä – enemmän kuin istuttamista

L&T:n kiinteistöhuollon monipuolinen osaaminen, luotettavuus ja kattavat palvelut toivat Recover Nordicin urakkaan helppoutta ja kustannustehokuutta. Helsinkiläisen taloyhtiön pihasaneerauksen maanrakennus-, asfaltointi- ja vihertöistä vastasi L&T. Asfaltista ylöspäin rakentamisen hoiti Recover Nordic.  

Helsingin Vuosaaressa on puistomainen kerrostaloalue, jossa luonto vihertää villisti ja hiljaisuuden rikkoo vain lintujen lirkuttelu. Asunto-osakeyhtiö Säästöpurjeen pihalla komeilee kolme uutta autokatosta 

Vanhat autokatokset olivat vuosi sitten romahtamispisteessä, mutta saneerauksessa ne purettiin ja tilalle rakennettiin entistä ehommat. Katokset rakensi asfaltista ylöspäin Recover Nordic, ja maanrakennus-, asfaltointi- ja vihertöistä vastasi L&T:n kiinteistöhuollon viherpalvelut. 

 

Hyvä pohjatyö alkaa pintaa syvemmältä 

Päällepäin näkyvät katokset ovat vain osa lopputulosta: uuden rakentaminen vaatii hyvän pohjatyön, jotta rakennukset säilyttävät ryhtinsä ja pihamaa ulkopuolella näyttää siistiltä. Onnistuneissa pohjatöissä tarvitaan ammattitaitoa, kokemusta ja oikeanlaiset työvälineet.  

Resized_20190726_072126_2589

L&T:n asiakakkaana Recover Nordic arvostaa näiden lisäksi myös ammattimaista työnjohtoa sekä selkeää työnjakoa.  

”Me odotamme kumppanilta, että saamme heiltä ammattitaitoa tiettyihin töihin sekä neuvoja, mitä missäkin vaiheessa kannattaa tehdä ja miten. L&T hoitaa myös yhteydenpitoa loppuasiakkaaseen, eikä meidän tarvitse olla välissä rikkinäisenä puhelimena. Asiat hoituvat suoraan niiden kesken, jotka asiat parhaiten tietävät”, Recover Nordicin yksikönpäällikkö Ville Turunen sanoo.  

Turusen mukaan monilta urakoitsijoilta saa maanrakennukseen koneen ja auton, mutta ei työnjohtoa. L&T:ltä löytyy sekin.  

”Se helpottaa meidän työtämme paljon. Tässäkään kohteessa meidän ei ole tarvinnut käyttää aikaa maanrakennuksen miettimiseen. Samoin jos meillä on tarvetta pihanurmien korjauksiin ja paikkauksiin, L&T auttaa”, Turunen sanoo. 

”Luotettavuus on tärkeää. Jos on sovittu, että kone on pihassa tiettynä päivänä, se on myös siellä.” 

 

Isot pihasaneeraukset yhteistyön avulla 

Recover Nordic on korjausrakentamisen ja vahinkosaneerauksen yhtiö, joka hoitaa kiinteistöjen vesi- ja palovahingot sekä kuntotutkimukset isommille kiinteistöyhtiöille. Yhteistyö L&T:n kanssa on tiivistä myös muissa kohteissa, ja se mahdollistaa hyvät ja kattavat palvelut loppuasiakkaalle.  

”Yhteistyökumppaniemme avulla pystymme tekemään laajojakin pihasaneerauksia rakennuksia myöten. Recoverilta löytyy insinööriosaamista rakennustekniikassa sekä raudoitus- ja betonipuolella. Kun saneerataan vaikka päiväkodin piha, heidän osaamisensa on tärkeää”, L&T viherpalvelujen työmaapäällikkö Henryk Bigos sanoo. 

Vuosaaressa ammattimaisilla pohjatöillä varmistettiin, että autokatokset kestävät vuosikymmenien käytön Suomen olosuhteissa. Katokset on suunniteltu vanhan tyylin mukaan, eivätkä ne erotu muusta rakennuskannasta. Varusteiltaan ne ovat nykyaikaiset ja täyttävät muun muassa tämän päivän palonormit.  

Myös taloyhtiö oli lopputulokseen tyytyväinen, ja urakan edistymistä seurattiin tarkasti pihapiirissä.  

Talon asukkaat osallistuivat ahkerasti katselemalla ja kommentoimalla. Toimme heille työmaan viereen penkitkin sitä varten”, Bigos nauraa. 

LT autokatos_L8A4772-1

 

Muutakin kuin pelkkää istuttamista 

Usein sana viherpalvelut mielletään vain istuttamiseksi ja kitkemiseksi, mutta L&T:n viherpalveluissa osaamista löytyy paljon muuhunkin. Viherrakentamisen lisäksi palvelukokonaisuus kattaa salaojitukset, sade- ja pintavesien ohjaukset, routaeristykset, sokkelin kunnostukset, kaapeloinnit, asfaltoinnit, puunkaadot sekä leikkipaikkojen rakentamisen. 

L&T hoitaa tarvittaessa myös yhteydenpidon viranomaisiin sekä hankkii luvat ja organisoi liikennejärjestelyt, jos työt ulottuvat katualueille.  

Ota yhteyttä ja katsotaan, kuinka L&T:n kiinteistöhuolto ja viherpalvelut voivat auttaa myös sinua! 

Lataa opas: Viherrakentamisen ostajan opas.