Asiakastarinat
15.08.2018 |

Rakennussekajäte vs. lajittelu – kumpi tulee edullisemmaksi? [Infograafi]

Rakennussekajätteen heittämistä yhteen laariin puolustellaan usein sillä, että lajitteluun tarvitut keräilyvälineet vievät liikaa tilaa muutenkin ahtaalta työmaalta. Mutta kumpi painaa rakennuttajan vaakakupissa enemmän: säästetty tila vai säästetyt eurot? Ja tarvitseeko näiden väliltä todellisuudessa edes valita?

Lajittelemattoman jätteen hinta nousee jatkuvasti. Kuten alla olevasta infograafista käy ilmi, lajittelemattoman puujätteen käsittelykustannukset voivat olla jopa nelinkertaiset verrattuna lajiteltuun puujakeeseen. Huolellinen lajittelu ei siis ole pelkkä imagokysymys, vaan tuo työmaalle aitoja säästöjä.

L&T-rakennussekajate-vs-lajittelu-infograafi

Ahtaassakin tilassa voi lajitella

Usein lajittelemattomuuden syyksi mainitaan liian ahtaat tilat. Rakennustyömaalla on muutenkin niin paljon työntekijöitä ja rakennusmateriaaleja, ettei ylimääräisille keräilyvälineille ja lavoille ole yksinkertaisesti tilaa. Tai näin moni uskoo.

Todellisuudessa ahtaisiinkin tiloihin löytyy omat keräilyvälineensä, ja parhaimmillaan siististi lajitellut jakeet helpottavat työmaalla kulkemista. Ja kun jätehuollon suunnitelma tehdään huolella ja rakennustyömaavaiheet huomioiden, pinta-alaa ei kulu käyttämättöminä seisoviin keräilyvälineisiin.

Ratkaisu tilapulaan löytyy siis aina, kunhan sitä osaa etsiä. Jos kaipaat vinkkejä rakennustyömaan jätehuollon suunnitteluun, me autamme mielellämme!

Ota yhteyttä L&T:n asiantuntijoihin!

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.