Asiakastarinat
13.06.2018 |

Pieni työ, suuri säästö – huolla asuntoasi ajoissa

Asuitpa vuokralla tai omistusasunnossa, on aina viihtyisämpää ja mukavampaa asua kodissa, jossa kaikki toimii niin kuin pitääkin. Siksi jokaisen meistä kannattaa huolehtia osaltaan kodin pienistä huoltotöistä. Pienellä vaivalla välttyy isommilta harmeilta ja isommilta laskuilta!

Suomen varallisuudesta jopa 70 prosenttia on kiinni kiinteistöissä, ja rakennusten lämmitykseen kuluu yli neljännes käytettävästä energiasta. Hoitamalla oman osasi teet tärkeää työtä, joka hyödyttää paitsi itseäsi, myös kaikkia muita. Kotisi viihtyvyys kasvaa, energiaa säästyy ja asuntosi pysyy hyvässä kunnossa.

Hyvä esimerkki pienestä mutta tärkeästä asiasta on liesituulettimen rasvasuodatin. Sen puhdistus ja vaihtaminen on asukkaan vastuulla. Jos liesituuletinta ei säännöllisesti puhdisteta, hukkaan menee sekä energiaa että rahaa. Pahimmillaan ilmanvaihtokanavat menevät niihin kertyvän rasvan takia pikkuhiljaa kehnoon kuntoon, joka johtaa jossain vaiheessa isoon ja kalliiseen remonttiin.

Toinen esimerkki ovat lavuaarien hajulukot ja kylpyhuoneiden lattiakaivot. Kun ne muutaman minuutin työllä pidetään puhtaana, vesi juoksee rivakasti sinne minne pitääkin. Näin vältytään hajuhaitoilta sekä isommilta ja pienemmiltä vesivahingoilta.

Sanonnan mukaan tärkeintä on tehdä päätös, loppu kyllä järjestyy. Kodin huoltohommissa kyse on samanlaisesta asiasta: kun vaan aloittaa, itse tekeminen ei ole vaikeaa. Jokainen osaa, kun viitsii. Parin työvälineen etsiminen ottaa hetken, ja kun tarttuu toimeen, liesituulettimen puhdistus tai palovaroittimen pariston vaihto ovat muutaman minuutin hommia.

Apu on lähellä - vilkaise videota tai kysy asiantuntijalta

Mikäli joku työ tuntuu vaikealta, apuakin saa. Taloyhtiö, isännöitsijä tai huoltomies antavat varmasti neuvoja ja vinkkejä. Vinkit kodin huoltotöihin voi myös katsoa helposti L&T Talkkarin selostamista ohjevideoista.

Jos huoltotyöt eivät neuvoista huolimatta itseltä onnistu, älä jätä asiaa sikseen. Monet pienet työt jonkun muun tekemänä maksavat vain vähän tai eivät välttämättä ollenkaan.

Kun ongelman ratkaisua siirtää, ongelma yleensä kasvaa. Se tietää suurempaa loppulaskua kaikille.

Todella pahassa tilanteessa kannattaa olla yhteydessä vahinkopäivystykseen numerossa 010 636 2000

Lue vinkit asumiseen!

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.