Asiakastarinat
14.03.2017 |

Parempaa palvelua talkkaritiimien avulla

Kojamo-konserni ja Lassila & Tikanoja lanseerasivat maaliskuussa 2017 uuden Talkkarit-toimintamallin Lumo-taloihin. Toimintamalli tuo pääkaupunkiseudun noin 250:een Lumo-kiinteistöön talkkaritiimit, jotka vastaavat kiinteistönhoidosta. Toimintamallilla pyritään nostamaan asukkaiden saaman palvelun tasoa. 

Kojamo-konserni on valtakunnallinen asuntosijoitusyhtiö. Yhtiöllä on yhteensä noin 33 000 vuokra-asuntoa, jotka sijaitsevat eri puolilla Suomea. Lumo-brändin alle kuuluu noin 90% koko konsernin kiinteistökannasta.

"Lumo-asunnot ovat markkinaehtoisia vuokra-asuntoja ilman mitään rajoituksia", kertoo Kojamo-konsernin elinkaarihallintayksikön johtaja Pasi Kujansuu.

”Yksi talkkaritiimi vastaa noin kymmenestä kiinteistöstä”

Lumo Talkkarit on toimintamalli, jossa L&T:n talkkaritiimit vastaavat kaikkien pääkaupunkiseudun Lumo-talojen kiinteistönhoidosta. Kiinteistöjä on noin 250, ja ne sisältävät noin 18 000 asuntoa. Toimintamallia on testattu syksystä 2016 lähtien. Virallinen lanseeraus tapahtui maaliskuussa 2017.

"Ostamme pääkaupunkiseudun Lumo-kohteisiimme L&T:ltä yhteensä 28 kiinteistönhoitajan ja kahden työnjohtajan työpanoksen. Yksi talkkaritiimi vastaa noin kymmenestä kiinteistöstä ja niiden kaikista kiinteistöhoitoon liittyvistä tehtävistä", Kujansuu summaa.

"Tässä toimintamallissa ei ole enää yksittäisiä talokohtaisia talonmiehiä, jotka hoitaisivat vain yhtä kiinteistöä, vaan alue on jaettu erilaisiin piireihin", Kujansuu lisää.

talkkari_vvo_16_9_1.png

Tarvittavat resurssit saman katon alta

Toimintamallin suunnittelu aloitettiin jo useita vuosia sitten. Aiemmin käytössä olleella toimintamallilla ei saavutettu toivottuja tavoitteita. Uuden toimintamallin pohjatyö tehtiin Kojamo-konsernissa, minkä jälkeen prosessiin otettiin mukaan useita kiinteistönhoitoalan yrityksiä sopivan yhteistyökumppanin löytämiseksi. Lopulta L&T valikoitui kumppaniksi valmiiden henkilöstö- ja laitteistoresurssiensa ansiosta.

"Ehdottomasti suurin haaste tässä pääkaupunkiseudun kiinteistönhoidossa on ollut pysyvän henkilökunnan löytäminen ja heidän vakiinnuttamisensa toimintaan. Merkittävin osa toimintamallin suunnittelua oli henkilöstömitoituksen määrittäminen, eli minkälaisilla resursseilla pääkaupunkiseudun kiinteistönhoito olisi hoidettavissa", Kujansuu kertoo.

"Osana toimintamallia ostamme siis talonmiespalveluiden lisäksi myös kiinteistönhoitokoneet, huoltoautot ja asiakaspalvelun suoraan L&T:ltä", Kujansuu sanoo.

“Asukkaan arki tulee paranemaan kiinteistöjen paremman yleisilmeen ja nopeamman reagoinnin osalta”

Uudella toimintamallilla pyritään ennen kaikkea nostamaan palvelun laatua. Erityisesti pääkaupunkiseudun asukkailla on muuhun Suomeen verrattuna keskimääräistä korkeampi vaatimustaso. Kiinteistönhoidon reagointinopeus on tärkeää.

"Ykkösasia meille on asukkaidemme asumiskokemus. Lumo Talkkarit -toimintamalli vastaa asukkaidemme tarpeisiin, ja sen myötä asukkaan arki tulee paranemaan kiinteistöjen aiempaa paremman yleisilmeen ja nopeamman reagoinnin myötä", Kujansuu kertoo.

talkkari_vvo_talo.jpg

Kiinteistönhoito ja isännöinti puhaltavat yhteen hiileen

Toimintamallilla on vaikutuksia myös yritysten väliseen yhteistyöhön. Kiinteistönhoito sekä isännöinti istuvat niin sanotusti samalla puolella pöytää.

"Vanha vastakkainasettelu poistuu. Yhteistyö yritysten välillä kasvaa ja raja-aidat madaltuvat. Uskomme, että talokohtainen tuntemus kiinteistönhoidossa kasvaa huomattavasti aiemmasta", Kujansuu kuvailee.

"Tällainen toimintamalli sopii ison kiinteistökannan omistajalle hyvin. Sen avulla kiinteistökenttä pystytään organisoimaan tehokkaasti, ja alueiden sekä vastuiden jakaminen onnistuu selkeästi", Kujansuu kiteyttää.

Katso myös video:

 

 

Tee Talkkaritesti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.