Asiakastarinat
21.04.2017 |

On siis kevät...

Se veteen piirretty viiva, milloin kevät lopulta koittaa, tuntuu muuttuvan ja osittain tähän saattaa vaikuttaa kuun kierron mukaan elävä pääsiäinenkin. Vaan sitten kun ne ensimmäiset reilun plussan kelit tulevat, alkaa kiire. Ainakin kiinteistöhoitajien keskuudessa.

Hiekoituksen osalta onkin vuosittain vaihteleva hiekkamäärä kerättäväksi. "Sen minkä kylvää, sen myös kerää" on enemmän kuin tuttu kommentti huoltamamme alueen asukkailta. Ja toki me myös keräämme. Ihan kasettikuormiksi asti! Se ei vaan tapahdu hetkessä, eikä monesti taktiikkaa tähän pystytä ennalta täysin suunnittelemaankaan pitkälti säiden takia.

Turvallisuus muistettava kevättöissäkin

Yöpakkasten aikaan pihoja ei voi harjata eikä pestä liikaa, sillä varjopaikoissa musta jää saattaa yllättää ja maa voi olla vaarallisen liukas. Meilläpäin hiekkaa levitetään reilulla kädellä, koska alueella asuu etenkin paljon senioreja, emmekä halua talviliukkailla yhtäkään kaatumista. Miksi siis pelata keväällä uhkapeliä parin viikon tähden. Äitienpäiväksi aletaan olla jo valmiina ottamaan kesä vastaan ja kaivamaan ruohonleikkurit esiin. Tällöin toivotetaan myös kesätyöläiset lämpimästi tervetulleiksi joukkoomme vihertävään.

Kiinteistöjen kevättöihin kuuluu:
  • Hiekoitussepelin poisto koneellisesti ja käsipelillä esim. siimaleikkuripään tilalle liitettävän harjalaitteen avulla
  • Pihojen pesu, siihen erikseen tarkoitetulla kalustolla esim. kuorma-autoon rakennetulla vesisäiliöllä ja pesulaitteistolla
  • Nurmikoiden lannoitus ja kalkitus
  • Hiekkalaatikoiden täyttö
  • Sammaleen ja rikkakasvien poisto
  • Pensaiden ja puiden hoitoleikkaukset

Toivottelenkin tähän loppuun kaikille lukijoille aurinkoista ja leppoisaa kesää! Jotta kesä sujuisi haavereitta, en malta olla muistuttamatta oikeiden suojavälineiden käytöstä ja turvallisten työtapojen omaksumisesta!

Tutustu kiinteistöille tarkoitettuihin oppaisiin ja muihin materiaaleihin

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.