Asiakastarinat
10.09.2020 |

Nippukaupalla tarroja ja mahtava määrä kokemusta - kesäni markkinoinnin harjoittelijana Lassila & Tikanojalla

Olen työskennellyt kuluneen kesän markkinoinnin harjoittelijana L&T:n Ympäristöpalveluissa digitaalisen asioinnin, markkinoinnin ja viestinnän tiimissä. Tiimiin kuuluu lisäkseni viisi muuta henkilöä, joista neljä työskentelee Helsingin toimipisteessä. Itse tein kesän töitä Turun toimipisteessä Vaskikadulla, jossa myös tiimimme esimiehen toimipiste sijaitsee.

Kesä L&T:llä on ollut erittäin opettavainen ja täynnä uusia kokemuksia. Olen osallistunut kesän aikana useisiin eri projekteihin ja päässyt tutustumaan jätehuollon ja kiertotalouden kiemuroihin. Vaikka koin olevani valveutunut kiertotalouden harjoittaja jo ennen L&T:lle tuloani, olen omaksunut kesän aikana runsaasti uusia oppeja kohti aitoa kiertotaloutta. Hieman kinkkisemmätkin kierrätysohjeet ja vinkit tulevat tämän kesän jälkeen jo apteekin hyllyltä.  

Työskentely ympäristöpalveluiden parissa on ollut monipuolista  

Olen ollut erittäin onnekas päästessäni markkinoinnin harjoittelijaksi juuri digitaalisen asioinnin, markkinoinnin ja viestinnän tiimiin. Tiimissä olen päässyt perehtymään todella laajasti ympäristöpalveluiden koko toimialaan useasta eri näkökulmasta. Minut on alusta asti otettu tasavertaisesti mukaan tiimin mielenkiintoisiin projekteihin. Olenkin päässyt mukaan muun muassa kuluttaja-asiakkaille suunnatun lajitteluohjeita antavan kierrätysbotin kehitysprojektiin sekä yritysasiakkaille suunnattujen Oma L&T:n ja Raksanapin kehitysprojekteihin.  

Pääprojektinani on ollut jätehuollon astiatarrojen ja L&T:n tarrakaupan uudistaminen. Tämän projektin parissa työskentely on ollut mielekästä, koska olen ollut vastuussa isosta kokonaisuudesta ja saanut tehdä työtä, jonka lopputulos näkyy kaikille L&T:n asiakkaille. Sattumalta jäteastioiden tarroitus oli yksi jo työhaastattelussa mainitsemiani kehitysideoita. Tarraprojektissa olen tutustunut useisiin eri asiantuntijoihin ympäri L&T:täIlman heidän rautaistaammattitaitoaan projektin toteuttaminen olisi ollut mahdotonta. Lisäksi olen saanut syventää osaamistani somemarkkinoinnin parissa, analysoida dataa, optimoida nettisivuja, tuottaa visuaalista sisältöä ja tehdä viestintää sekä sisäisille että ulkoisillesidosryhmille 

Koronan aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta kesätyöni on sujunut varsin hyvin. Kesän aikana myös etäyhteyksillä kokoustaminen on tullut tutuksi. Suurinta osaa kollegoistani en ole tavannut vielä kasvotusten, mutta etäyhteyksien avulla yhteistyö on onnistunut moitteetta. Tärkeässä roolissa etätyöskentelyn onnistumiselle on L&T:llä vallitseva yrityskulttuuri, jonka ansiosta myös etätöitä tehdessä tuntuu siltä, että on osana jotakin isompaa. Minulla on ollut myös mahdollisuus käydä toimistolla töissä, mistä olen nauttinut erityisestiEtäpäiviä on kertynyt tänä kesänä monia, mutta toimistolla vietettyjen päivien ansiosta olen päässyt hyvin mukaan työyhteisöömme myös oman tiimini ulkopuolella ja saanut nauttia avoimesta sekä kannustavasta työskentelyilmapiiristä.  

Kaiken kaikkiaan L&T:llä työskentely on antanut minulle huimasti uusia kokemuksia ja uutta osaamista ja olen oppinut työkavereiltani paljon enemmän kuin mitä kesän alussa uskalsin edes toivoa. Minulle on annettu vastuuta ja olen päässyt mukaan mielenkiintoisiin projekteihin, joita on ollut hienoa viedä eteenpäin. Uskon, että kesän aikana kerryttämästäni kokemuksesta on minulle hyötyä myös tulevaisuudessa. Olen viihtynyt L&T:llä enemmän kuin hyvin, minkä vuoksi olen erittäin innoissani, että voin jatkaa töitäni osa-aikaisena opintojeni ohessa. Edessä siintää alkava syksy ja opintojen jatkuminen Turun kauppakorkeakoulussa. Jään innolla odottamaan, mitä kaikkea L&T:llä työskentely tuokaan tulevaisuudessa tullessaan.  

Suvi Laaksonen, markkinoinnin harjoittelija, Ympäristöpalvelut

Katso avoimet työpaikkamme 

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.