Asiakastarinat
20.08.2020 |

Avainasemassa hygieniaturvallisuus – L&T pitää yhteiskunnan rattaat pyörimässä

Koronakriisi on ollut ennennäkemätön poikkeustilanne, josta kesä tarjosi pienen hengähdystauon. Samalla kun yhteiskunta on palannut uuteen normaaliin arkeen, meidän on pidettävä huolta, ettei tauti pääse uudestaan valloilleen. Se onnistuu edelleen parhaiten turvavälittämällä: pitämällä kanssaeläjiin turvaväliä eli fyysistä etäisyyttä ja käyttäytymällä vastuullisesti. L&T pitää puolestaan yhteiskunnan rattaat pyörimässä.

Lassila & Tikanojalla on ollut koronakriisissä useita yhteiskunnan toimimisen kannalta kriittisiä tehtäviä, joista olemme kokeneet entistäkin suurempaa vastuuta. Koronaviruksella ei ole ollut vaikutuksia palveluidemme saatavuuteen, ja olemme onnistuneet pitämään elinkeinoelämän ja kansantalouden kannalta kriittiset tehtaat toiminnassa.

Palveluillamme varmistamme yhteiskunnan perustoimintojen sujuvuuden ja ketterän uudelleen käynnistämisen sekä ehkäisemme koronan leviämistä.

Huolehdimme monenlaisten kiinteistöjen puhtaudesta, siisteydestä ja hygieniaturvallisuudesta, jotta meillä kaikilla olisi niitä turvallisempi käyttää. Näinä aikoina erityisesti terveydenhuollon tilojen ja hoivakotien puhtaanapito on kriittistä, mutta koronakriisi on nostanut siivouksen ja hygieniaturvallisuuden merkityksen aivan uudelle tasolle myös kaupoissa, ravintoloissa, toimistoissa ja asuinkiinteistöissä.

Työpaikoilla, kouluissa ja päiväkodeissa turvallisuutta voidaan edesauttaa sekä kattavilla ohjeistuksilla että infektioriskiä ehkäisevillä tehostetuilla ylläpitosiivouksilla. Jos tiloissa epäillään koronatartuntaa, paikalle voi tilata L&T:n epidemiasiivouksen iskuryhmän.

Myös lyhyitä työ- ja vapaa-ajan matkoja voi kulkea turvallisemmin, sillä L&T tarjoaa käsidesinfiointiainetta kaikilla pääkaupunkiseudun metroasemilla käsihygienian ylläpitämiseksi.

Jätehuolto ja kierrätys on toiminut normaalisti koko epidemian ajan. Vastataksemme asiakkaidemme tarpeisiin ja edistääksemme jätetilojen turvallista käyttöä, L&T tarjoaa mahdollisuuden astioiden tyhjennysten yhteydessä tehtävälle jäteastioiden kosketuspintojen desinfioinnille ja jätetilojen kuumahöyrypesuille.

Avainasemassa puhtaus ja hygieniaturvallisuus

Puhtauden ja hyvän hygienian rooli tartuntojen leviämisen ehkäisemisessä on tunnistettu, joten siivouksen pysyvä tarve sisä- ja ulkotiloissa ei vähene, vaikka epidemiasiivoukseen liittyvien tehotoimien tarve pienenisi ajan myötä. Koronavirus tulee jättämään pysyvän jäljen puhtaanapidon käytäntöihin ja siivoustyön arvostukseen. Siisteydellä ja puhtaudella on siis iso vaikutus meidän jokaisen hyvinvointiin.

Puhtauden lisäksi välitämme kiinteistöistä myös muilla tavoin. Mikäli rakennukset ovat poikkeustilan vähemmällä käytöllä tai kokonaan suljettuja tai tyhjillään huolehdimme, että ne eivät kuluta turhaa energiaa ja aiheuta ylimääräisiä kustannuksia. Kun tilat jälleen otetaan käyttöön, huolehdimme ilmanvaihdon, valaistuksen ja lämmityksen ohjauksesta takaisin tarvittavalle tasolle.

Ulkoilu on hyvinvointimme kannalta erityisen tärkeää, sillä se tarjoaa vaihtelua entistä staattisempaan arkeemme. L&T huoltaa ja ylläpitää taloyhtiöiden piha-alueita sekä kuntien ja kaupunkien yleisiä viher- ja puistoalueita, jotta ulkoilu olisi aina mahdollisimman viihtyisää. Huollamme ja tehopuhdistamme leikkialueita ja leikkivälineitä, jotta lapset voivat puuhata ulkona huoletta.

Meidän kaikkien vastuullisia tekoja tarvitaan

Me L&T:llä lupaamme tehdä kaiken tämän. Lupaathan sinä edelleen huolehtia omasta käyttäytymisestäsi ja toiminnastasi vastuullisesti. Koronavirus tarttuu sekä pisaratartuntana että kosketuksen kautta pinnoilta, joten sen ehkäisyssä on käsi- ja yskimishygienian lisäksi tärkeintä sosiaalisten kontaktien rajoittaminen ja fyysisen etäisyyden pitäminen. Joten muistathan kantaa oman kortesi kekoon ja turvavälittää!

Turvavälittäminen on sitä, että…

…pidät kaupassa ja muissa julkisissa paikoissa ainakin metrin etäisyyden muihin ihmisiin.

…menet yksin hissiin tai valitset portaat.

…muistat turvavälit myös leikkialueilla ja ulkona liikkuessasi.

…huolehdit turvaväleistä myös työpaikalla ja tilanteen salliessa työskentelet kotona.

…pidät yhteyttä myös ystäviin ja tuttaviin turvavälit huomioiden.

…vältät osallistumista suurimpiin yleisötapahtumiin, tilaisuuksiin tai kokoontumisiin.

…hoidat asioinnin sähköisesti: se onnistuu myös meillä osoitteessa lt.fi/asioi.

…jos turvavälin pitäminen on haasteellista, harkitset kasvomaskin käyttöä.

Kun muistat turvavälittää, hidastamme kaikki yhdessä viruksen leviämistä, suojelemme kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ja pidämme yhteiskunnan rattaat pyörimässä. Mitä paremmin turvavälitämme, sitä todennäköisemmin fyysinen läheisyys on ihan nurkan takana!

Lue lisää asiakkaillemme suunnatusta koronavirustietopaketista.

×
Lataa opas: Turvallinen työskentely toimistolla - opas uuden arjen tueksi.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.