Asiakastarinat
26.01.2017 |

Mitä tapahtuu, jos siivooja katoaa?

Siivouksen laiminlyöminen toimistossa näkyy nopeasti. Kyse ei ole ainoastaan viihtyvyydestä, sillä huonosta hygieniasta kärsii myös terveys. Lisäksi epäsiistit tilat laskevat kiinteistön arvoa.

Siisti toimisto on monelle itsestäänselvyys, jolle ei välttämättä uhrata työpäivän aikana kovinkaan montaa ajatusta. Paitsi silloin, kun siivous jää syystä tai toisesta tekemättä. Yhtäkkiä pursuavat roskakorit ovatkin päivän kuumin puheenaihe.

Siivous on usein huomaamatonta, mutta tärkeää työtä. Ilman siivoojaa moni asia olisi vinksallaan – kirjaimellisesti. Päätinkin pohtia asiaa ajatusleikin kannalta: mitä tapahtuu, jos siivooja katoaa?

1. Siisteyden ylläpidosta tulee muiden nakki

Siivous vapauttaa muiden työntekijöiden aikaa. Ilman sitä, tuottavuus alkaa nopeasti kärsiä. Tavarat eivät ole paikallaan ja aikaa kuluu asioiden järjestelyyn. Pahimmillaan tilanne voi nakertaa koko työyhteisön välejä, kun yksi ei ikinä vie roskia ulos ja toinen jättää ruokatauolla muruset pyyhkimättä.

On epätodennäköistä, että siivoojan äkillinen katoaminen johtaisi täyteen anarkiaan Suomen työyhteisöissä, mutta viihtyvyyteen sillä olisi negatiivisia vaikutuksia.

2. Terveys kärsii

Kun mietimme siivouksen tarpeita, katseemme kiertää usein alle kahden metrin tasolla. Tällöin likaiset ilmastointiventtiilit ja yläpölyt tahtovat unohtua, vaikka niillä on vaikutusta sisäilman laatuun. Huono sisäilma ilmenee usein väsymyksenä, mikä omalta osaltaan laskee työyhteisön tuottavuutta.

Nykyään monet meistä myös tekevät työtä monitoimitiloissa, jotka mahdollistavat joustavan työskentelyn erilaisissa tiloissa tarpeen mukaan. Monitoimitiloissa työpisteiden vaihtuvuus on suuri. Saman päivän aikana voimme olla jopa kolmella tai useammalla työpisteellä.

Flunssakaudella tämä voi muodostua ongelmaksi. Jos näppäimistöjä ja hiiriä ei desinfioida, flunssa voi karata käsistä. Viihtyvyyden lisäksi siivouksen puutteesta kärsii siis myös terveys.

3. Kiinteistön arvo laskee

Pitkällä aikavälillä siivoojan katoaminen johtaa myös rahan menetykseen, sillä huonosti siivotut tilat syövät kiinteistön arvoa. Materiaalit kärsivät, jos niistä ei pidetä huolta.

Etenkin toimiston melua vähentämään asennettu kokolattiamatto alkaa nopeasti näyttää hirveältä, jos sitä ei puhdisteta säännöllisesti. Muovi- ja puulattiat kaipaavat myös säännöllistä suojaamista, joka estää itse lattiamateriaalin kulumista.

Tiivistäen sanottuna: siivous säästää rahaa ja lisää toimiston tuottavuutta. Muista se, kun seuraavan kerran saavut putipuhtaaseen toimistoon.

Mitkä ovat toimiston pahimmat aikasyöpöt? Me päätimme ottaa siitä selvää. Voit ladata vastauksista koostetun tutkimusraportin itsellesi alta.

Mitkä ovat toimistojen aikasyöpöt?

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.