Asiakastarinat
22.02.2021 |

Millainen on hyvä CV? Ota vinkit talteen ansioluettelon kirjoittamiseen Duunari Cornerista

Huolellisesti tehty CV eli ansioluettelo auttaa työnantajaa löytämään tärkeitä tietoja sinusta ja parantaa mahdollisuuksia työn saamisessa. Duunari Corner tarjoaa näppärän vinkkilistan CV:n kiillotukseen. Jos kiikarissa on esimerkiksi kesätyö, nyt kannattaa napata vinkit talteen! 

Hyvästä CV:stä löytyy nopealla silmäyksellä kaikki olennainen, eli yhteystiedot, kokemukset ja koulutus selkeästi lueteltuina. Duunari Corner kokosi vinkkilistan, jonka avulla omaa CV:tä voi tuunata paremmaksi. 

1. Muista selkeys

Hyvästä CV:stä löytyy nopealla silmäyksellä kaikki olennainen, eli yhteystiedot, kokemukset ja koulutus selkeästi lueteltuina. CV:hen kannattaa luoda selkeyttä väliotsikoilla ja lihavoinnilla. Tällainen hienosäätö tekee ansioluettelosta selkeämmän ja nopeasti luettavan. Lisää ansioluetteloosi myös asiallinen kuva tai jopa video, jolla esittäydyt. Kuvan tarkoitus on antaa CV:lle kasvot, jolloin jäät rekrytoijan mieleen helpommin!

2. Etene loogisesti 

Listaa työpaikkasi ja koulutuksesi aikajärjestykseen uusimmasta vanhimpaan ja merkitse päivämäärät ainakin kuukausitasolla. Esim. ’’Myyjä, 06/2015–08/2019’’.

Näin työnantaja saa helposti kokonaiskuvan työ- ja opiskeluhistoriastasi. Muista, ettei työkokemuksen puute ole este työnhaussa. Asenne ratkaisee!

3. Kerro tehtävän kannalta olennaiset vahvuutesi

Kerro kokemuksestasi napakasti ja nosta esille tehtävän kannalta olennaiset vahvuutesi. Mikäli vahvuuksien tunnistaminen on vaikeaa, voit miettiä asioita, joista olet saanut kehuja aiemmin. Jos sinulla ei ole aiempaa työkokemusta, voit tuoda esille koulutuksesta, vapaaehtoistyöstä tai vaikkapa harrastuksista saatuja taitoja.

4. Erotu joukosta 

CV:stä saa näyttävän myös panostamalla sen visuaaliseen ilmeeseen. Visuaalisia CV-pohjia ja -palveluita löytyy netistä tai vaikkapa suoraan Wordista tai Power Pointista. Ne voivat auttaa sinua erottautumaan joukosta!

5.  Pidä CV päivitettynä

Muista päivittää CV:si aina kun jotain uutta tapahtuu työ- tai kouluelämässä. Työnhakuprosessin aloittaminen on helpompaa, kun CV on valmiiksi ajan tasalla. 

6. Lähetä PDF-muodossa ja muista nimeäminen

Tallenna valmis CV aina PDF:ksi ja nimeä se selkeästi “CV - Nimesi”. Näin rekrytoijan on helppo avata ja käsitellä lähettämiäsi dokumentteja ja ne näyttävät viimeistellyiltä. 

 

Jäikö jokin CV:n teossa askarruttamaan?

Instagram-tilillämme @lassilatikanoja käynnistyy lähiaikoina CV-työpaja. Käy siis jättämässä kysymyksesi meille jo ennakkoon, niin autamme sinua työnhaussa eteenpäin!

Pääset tilillemme myös osoitteesta: https://www.instagram.com/lassilatikanoja/?hl=fi.  

 

Hae Kesätyö-infopaketista inspiraatiota työnhakuunOmaa työllistymistä suunnittelevalle nuorelle suosittelemme tutustumista nettisivuiltamme löytyvään kesätyö-infopakettiin. Kesätyöntekijöiden rekrytointi on L&T:llä käynnissä pääosin helmikuusta huhtikuuhun, mutta yksittäisiä tehtäviä voidaan täyttää vielä kesäkuussakin.

”Kaikki kesätyöpaikkamme löytyvät kotisivuiltamme, ja sitä kautta voit myös jättää hakemuksen. Hakemuksen saa pian täytettyä näppärästi myös Rekrybotin avulla”, Majuri vinkkaa.

Meiltä löytyy muun muassa seuraavia avoimia työpaikkoja kesälle 2021:

  • siivooja
  • huoltohenkilö tai talkkari
  • viheralueiden kunnossapitäjä ja viherrakentaja
  • kuorma-autonkuljettaja
  • asiakaspalvelija, palveluneuvoja
  • työnjohtaja tai työnjohtoharjoittelija
  • muut toimistotyöt

Tutustu kesätyöpaikkoihimme

Mikäli et vielä tiedä, millaiset kesätyötehtävät sinua kiinnostavat, kannattaa ottaa L&Tn Instagram-tili haltuun ja seurata sieltä Duunari Cornerin päivityksiä! 


Kesää innolla odottaen
L&T:n Duunari Corner –tiimi

Duunari Corner posse2

 

 

New call-to-action

 

×
New call-to-action

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.