Asiakastarinat
22.02.2021 |

Millainen on hyvä CV? Vinkit ansioluettelon kirjoittamiseen

Huolellisesti tehty CV eli ansioluettelo auttaa työnantajaa löytämään tärkeitä tietoja sinusta ja parantaa mahdollisuuksia työn saamisessa. Ota siis L&T:n rekrytiimin laatima vinkkilista avuksi CV:si kiillotukseen.

Hyvästä CV:stä löytyy nopealla silmäyksellä kaikki olennainen, eli yhteystiedot, työkokemus ja koulutus selkeästi lueteltuina.

6 vinkkiä ansioluettelon eli CV:n tuunaamiseen

1. Muista selkeys

Hyvästä CV:stä löytyy nopealla silmäyksellä kaikki olennainen, eli yhteystiedot, kokemukset ja koulutus selkeästi lueteltuina. CV:hen kannattaa luoda selkeyttä väliotsikoilla ja lihavoinnilla. Tällainen hienosäätö tekee ansioluettelosta selkeämmän ja nopeasti luettavan. Lisää ansioluetteloosi myös asiallinen kuva tai jopa video, jolla esittäydyt. Kuvan tarkoitus on antaa CV:lle kasvot, jolloin jäät rekrytoijan mieleen helpommin!

2. Etene loogisesti 

Listaa työpaikkasi ja koulutuksesi aikajärjestykseen uusimmasta vanhimpaan ja merkitse päivämäärät ainakin kuukausitasolla. Esim. ’’Myyjä, 06/2015–08/2019’’.

Näin työnantaja saa helposti kokonaiskuvan työ- ja opiskeluhistoriastasi. Muista, ettei työkokemuksen puute ole este työnhaussa. Asenne ratkaisee!

3. Kerro tehtävän kannalta olennaiset vahvuutesi

Kerro kokemuksestasi napakasti ja nosta esille tehtävän kannalta olennaiset vahvuutesi. Mikäli vahvuuksien tunnistaminen on vaikeaa, voit miettiä asioita, joista olet saanut kehuja aiemmin. Jos sinulla ei ole aiempaa työkokemusta, voit tuoda esille koulutuksesta, vapaaehtoistyöstä tai vaikkapa harrastuksista saatuja taitoja.

4. Erotu joukosta 

CV:stä saa näyttävän myös panostamalla sen visuaaliseen ilmeeseen. Visuaalisia CV-pohjia ja -palveluita löytyy netistä tai vaikkapa suoraan Wordista, Canvasta tai Power Pointista. Ne voivat auttaa sinua erottautumaan joukosta!

5.  Pidä CV päivitettynä

Muista päivittää CV:si aina kun jotain uutta tapahtuu työ- tai kouluelämässä. Työnhakuprosessin aloittaminen on helpompaa, kun CV on valmiiksi ajan tasalla. 

6. Lähetä PDF-muodossa ja muista nimeäminen

Tallenna valmis CV aina PDF:ksi ja nimeä se selkeästi “CV - Nimesi”. Näin rekrytoijan on helppo avata ja käsitellä lähettämiäsi dokumentteja ja ne näyttävät viimeistellyiltä. 

CV:täsi ja hakemustasi innolla odottaen,
L&T:n rekrytiimi

Katso avoimet työpaikat ja hae nyt »

PS. Tutustu myös työhakemusvinkkeihin!

 

 

×
Tutusta kesätyöpaikkoihin: Haussa aurinkokunnan antoisin kesäduuni?

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.