Asiakastarinat
03.03.2021 |

Millainen on hyvän työhakemuksen resepti? Ota vinkit talteen Duunari Cornerista

"Aloita vahvasti, räätälöi haettavan tehtävän mukaan, heitä sekaan muutama konkreettinen esimerkki, viimeistele oikeinkirjoituksella ja kuorruta motivaatiolla". Duunari Corner antaa parhaat vinkit työhakemuksen hienosäätöön. 

 

Työhakemus on ansioluettelon eli CV:n ohella tärkeä dokumentti työnhaussa. Työhakemus on maksimissaan yhden sivun mittainen teksti, jolla voi parhaassa tapauksessa erottautua joukosta, vakuuttaa rekrytoijan osaamisestaan ja lunastaa paikkansa työhaastattelussa.

 L&T:n Duunari Corner -tiimi keräsi yhteen kuusi hyvää niksiä työhakemuksen kirjoittamiseen:  

  

Aloita vahvasti


Tuo hakemuksesi tärkein sanoma heti alussa esiin. Itsevarma kirjoitustyyli jää lukijan mieleen. Voit aloittaa hakemuksen lennokkaalla lausahduksella. Kannattaa jo alussa tuoda esille, miksi olet kiinnostunut kyseisestä kesätyöpaikasta ja mitkä ovat kesätyön tavoitteesi. 

 

Kohdista hakemus haettuun tehtävään


Hakemusta kannattaa muokata haettavan tehtävän mukaan. Lue huolellisesti työpaikkailmoitus: millaisia työtehtäviä on tarjolla ja millaista tekijää haetaan? Esitä hakemuksessasi vastaukset näihin kuvailemalla omaa osaamistasi ja persoonaasi sekä miksi juuri sinä sopisit kyseiseen tehtävään. 

 

Korosta motivaatiota

Oman motivaation korostaminen on erityisen tärkeää varsinkin silloin, kun hakijoita on paljon. Työtehtävään halutaan aidosti työstä kiinnostunut henkilö, joten näytä, että haluat paikan! Kerro esimerkiksi osaamistavoitteistasi ja kiinnostuksestasi alaa ja yritystä kohtaan.  

 

Esittele osaamisesi konkreettisin esimerkein

Osaamisen sanoittaminen helpottuu, kun kerrot saavutuksistasi tai tehtävistäsi konkreettisia esimerkkejä käyttäen. Käytä aktiivimuotoja: tein, autoin, olin vastuussa. Ne antavat reippaan kuvan ja korostavat kykyäsi ottaa vastuuta. Älä kuitenkaan luettele työhakemuksessa jo CV:ssä mainitsemiasi asioita, kuten esimerkiksi selosta työhistoriaasi uudelleen. 

 

Tuo persoonaasi esille

Omassa hakemuksessasi saat valita sinulle sopivan ja ominaisen tyylin tuoda asiat esiin. Kerro hakemuksessa itsestäsi, mutta jätä pois yleisimmät adjektiivit. Muuten kaikki hakijat ovat sosiaalisia, tehokkaita ja motivoituneita.   

 

Muista oikeinkirjoitus ja asianmukainen kieli

Tekstiä on helppoa lukea ja ymmärtää, kun kielioppi on kunnossa. Muista tarkistaa, löytyykö hakemuksestasi oma nimesi, hakemasi työpaikan nimi sekä henkilön nimi, jos osoitat hakemuksen erityisesti jollekin tietylle henkilölle. Usein itse on vaikea huomata virheitä, joten pyydä vaikka kaverilta palautetta hakemuksesta.  

 


Kesätyö vielä työn alla? 

Omaa työllistymistä suunnittelevalle nuorelle suosittelemme tutustumista nettisivuiltamme löytyvään kesätyö-infopakettiin. Kesätyöntekijöiden rekrytointi on L&T:llä käynnissä pääosin helmikuusta huhtikuuhun, mutta yksittäisiä tehtäviä voidaan täyttää vielä kesäkuussakin.

Meiltä löytyy muun muassa seuraavia avoimia työpaikkoja kesälle 2021:

  • siivooja
  • huoltohenkilö tai talkkari
  • viheralueiden kunnossapitäjä ja viherrakentaja
  • kuorma-autonkuljettaja
  • asiakaspalvelija, palveluneuvoja
  • työnjohtaja tai työnjohtoharjoittelija
  • muut toimistotyöt

Tutustu kesätyöpaikkoihimme

 Mikäli et vielä tiedä, millaiset kesätyötehtävät sinua kiinnostavat, kannattaa ottaa L&Tn Instagram-tili haltuun ja seurata sieltä Duunari Cornerin päivityksiä! 


Työnhakuterveisin
L&T:n Duunari Corner –tiimi

Duunari Corner posse2

 

 

New call-to-action

×
New call-to-action

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.