02.04.2019 |

Mikä on L&T Smartti?

Fiksu kiinteistötekniikka säästää energiaa ja ylläpitää kiinteistön arvoa. L&T Smartti -energiapalvelu kokoaa kiinteistön energiatehokkuutta parantavat palvelut yhden katon alle.

Tiedätkö, mihin kiinteistön energia menee? Onko kulutus hallinnassa, vai puhaltaako ilmastointi täydellä teholla myös silloin, kun kiinteistö on tyhjillään? L&T Smartin avulla tunnistat kiinteistön energiankulutuksen ongelmakohdat ja saat konkreettisia ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi.

Energiatehokkuus ei tarkoita olosuhteista tinkimistä

Kiinteistön kustannustehokkuus on monen tekijän summa. Säästöjä voi syntyä hyvinkin yksinkertaisin keinoin: sammuttamalla valot, kun kukaan ei ole huoneessa ja alentamalla toimiston lämpötilaa, kun viimeinenkin työntekijä lähtee työpäivän päätteeksi kohti kotia.

Kestävämpiin tuloksiin päästään kuitenkin katsomalla kokonaisuutta. Kartoittamalla, mihin energiaa käytännössä kuluu, ja räätälöimällä säästötoimenpiteet sen mukaan. Esimerkiksi valojen sammuttamisen ei tarvitse jäädä kiinteistön käyttäjien muistin varaan, vaan se voidaan automatisoida modernin teknologian avulla.

Samalla on tärkeää varmistaa, ettei kiinteistön käyttäjien viihtyvyys kärsi. Lämpötilan laskeminen säästää kyllä energiaa, mutta jatkuva palelu ei ole omiaan tehostamaan työmotivaatiota. Onneksi teknologia auttaa tässäkin tasapainoilussa: sen avullaolosuhteet voidaan optimoida kiinteistön käytön ja tarpeen mukaan.

Kiinteistöä ei johdeta mutulla vaan datalla

L&T Smartti -palvelut on suunniteltu tukemaan ja parantamaan kiinteistön energiatehokkuutta – viihtyisyydestä tinkimättä. Yhteensä palveluita on seitsemän:

  • Smartti Manageri
  • Smartti Kartoitus
  • Smartti Katselmus
  • Smartti Koulutus
  • Smartti Konsultti
  • Smartti Energiaprojektit
  • Smartti Energianhallintakeskus

Voit hankkia itsellesi koko paketin, tai valita oman tilanteesi kannalta eniten arvoa tuottavat palvelut. Palveluiden tukena ovat Smartti-tuotteet, joiden avulla kiinteistön energiankulutusta on helpompi hallita. Smartti Automaatio, Smartti Valvomo, Smartti Sisäilma ja Smartti Liityntä pitävät huolen siitä, että pysyt jatkuvasti ajan tasalla kiinteistöstä kertyvästä datasta.

Mutun korvaa Data Smartti, joka kokoaa kaiken kiinteistöstä kertyvän kulutusdatan yhteen ja samaan järjestelmään. Sen avulla tiedon keruu hoituu näppärästi yhden laitteen kautta, eikä kaikille mittauksille tarvita enää omaa järjestelmäänsä (sähkö-, energia- ja vesimittaukset).

Lue lisää palveluista ja tuotteista tästä.

Älä päästä kiinteistön energiaa karkaamaan harakoille

Palveluiden ja tuotteiden avulla kartoitat kiinteistön tämän hetkisen energiankulutuksen, saat suunnitelmallisuutta tekniikan fiksuun ylläpitoon ja pidät energiankulutuksen halutulla tasolla. Apunasi ovat myös L&T:n asiantuntijat, jotka jalkautuvat kiinteistöön ja auttavat vähentämään harakoille karkaavaa energiaa – olosuhteista tinkimättä.

Mikä siis on L&T Smartti? Se on fiksua kiinteistötekniikkaa, joka tekee kiinteistöstä energiaviisaan kiertotalouden edelläkävijän.

 Tutustu L&T:n Smartti-palveluun

 

Siirry tietopankkiin

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.