Asiakastarinat
11.03.2020 |

L&T:n rekrytointi digitalisoituu – modernit keinot auttavat hakijoita kertomaan itsestään

L&T:llä on aina oltu edelläkävijöitä. Huomisella töissä -ajattelu tarkoittaa, että yhtiössä tehdään töitä paremman ja kestävämmän huomisen puolesta. Joka päivä yli 8 500 ihmistä pitää huolen, että kiinteistöt pysyvät kunnossa, raaka-aineet toimitetaan uusiokäyttöön ja teollisuuskattilat toimivat puhtaasti ja tehokkaasti.

Kiertotalouden pyörittäminen on massiivinen urakka, joten L&T rekrytoi jatkuvasti myös uutta väkeä. L&T:n edelläkävijyys näkyy myös siinä, miten työntekijöitä haetaan ja lähestytään – sitä määrittelevät muun muassa hakijoiden ikäryhmä ja asuinpaikka. Erilaiset digitaaliset sovellukset ovat käytössä yhä ahkerammin.

Uusimpia väyliä on Treamer. Se on sovellus, josta löytyy tekijöitä nopeasti ja joustavasti. Käyttäjien keski-ikä on 24 vuotta, ja L&T on hyödyntänyt kanavaa aktiivisesti vuodesta 2018.

”Käytämme Treameria pääkaupunkiseudulla enimmäkseen siivoustyöntekijöiden hakuun”, L&T:n kiinteistöpalveluiden HR-asiantuntija Riia Rinne sanoo.

Ideana on se, että työnantaja tarjoaa työtehtävää rekisteröityneille käyttäjille, jotka ilmoittavat vastavuoroisesti kiinnostuksensa nappia painamalla. Työnantaja voi selata arvioita työntekijöistä ja aikaisempien työtehtävien sujumisesta. Parhaassa tapauksessa työlle löytyy tekijä jo seuraavaksi päiväksi.

Kohtaamispaikkana Tiitus ja Recright

Nuoria haetaan myös Tiituksen avulla. Se on oppilaitoksille suunnattu palvelu, jossa työnantajat voivat ilmoittaa esimerkiksi vapaista harjoittelupaikoista kohdennetusti. Tiitus on myös kohtaamispaikka L&T:n ja opiskelijoiden välillä.

”Käytämme sitä erityisesti korkeakoulukaupungeissa osa-aikatöihin ja viikonlopputöihin. Vaikka tietty työ ei sillä hetkellä opiskelijaa kiinnostaisikaan, saamme näkyvyyttä ja ehkä L&T jää mieleen tulevaisuutta varten”, Rinne sanoo.

Rekrytoinneissa, joissa on paljon hakijoita, apuna toimii myös Recright. Se on videohaastattelun työkalu, jossa työnantaja voi esitellä työpaikkaa ja kysyä hakijoilta alustavia kysymyksiä ennen mahdollista varsinaista haastattelua.

Työnhakija puolestaan voi muokata vastaustaan niin kauan, kunnes on tyytyväinen. Samalla työnhakija näkee haastattelijan etukäteen, jolloin työkalu toimii mukavana jäänmurtajana.

”Tällainen haku on persoonallisempi ja antaa kasvot työnantajalle”, Rinne lisää etuihin.

Facebook toimii hyvin paikallisesti

Sosiaalisen median varhaisemmatkin sovellukset ovat toimivia, ja ne tulevat hätiin erityisesti alueellisissa hauissa. Siivoojia haetaan esimerkiksi alueellisissa Facebook-ryhmissä. Facebookissa käytetään myös kohdennettua mainontaa, jos tiedossa on suuri rekrytointitarve.

LinkedInissä ilmoitellaan puolestaan erityisesti toimihenkilöitä kiinnostavista työpaikoista.

Kaupan seinälle kiinnitetty mainoslehtinen ei välttämättä herätä mobiilin milleniaalin huomiota.

”Tosin niissäkin on QR-koodi, jonka avulla matkapuhelimella saa lisää tietoa. Sillä tavalla flaijeri kyllä palvelee sekä vanhempaa että nuorempaa väkeä”, rekrytointikonsultti Sanna Varjonen huomauttaa.

Tulevaisuudessa on mahdollista, että L&T:n rekrytointipalettiin liittyvät myös Instagram, Jodel, Snapchat ja TikTok. Lisäksi kehitämme verkkosivustollemme rekrybotteja, joiden avulla työpaikan hakeminen on entistä helpompaa ja nopeampaa. 

Kasvokkain kohtaamisessa on voimaa

Paperisia hakemuksia ei L&T:lle enää tipahtele. Hakemukset tehdään verkossa ja sieltä ne siirtyvät järjestelmään, jossa työnhakijoiden tiedot pysyvät järjestyksessä. Sähköisyys on myös hakijan etu, sillä tiedon liikkuminen on nopeaa: tieto työnhaun etenemisestä tulee joko tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Vanhempaa sukupolvea haetaan edelleen myös perinteisemmillä malleilla.

”Puskaradio toimii. Meillä saattaa olla työntekijöitä, jotka tuntevat hyvän tyypin tehtävään”, Rinne ja Varjonen sanovat.

Myös lehti-ilmoittelu toimii etenkin pikkukunnissa, joissa paikallislehti on tärkeä ja suosittu uutiskanava. Tärkeää on löytää aina oikea rekrytointikeino kuhunkin paikkaan.

”Alueissakin on eroja. Se mikä toimii pohjoisessa, ei välttämättä toimi etelässä”, Rinne kertoo.

Vaikeinta on löytää tekijöitä siivoukseen. Erityisenä haasteena ovat vaativat siivouskohteet, joihin halutaan pitkää kokemusta ja alan koulutusta. Myös huonot julkiset yhteydet voivat vähentää kiinnostusta.

L&T:llä on hyviä uutisia myös niille, jotka eivät loista verkossa tai eivät koe olevansa diginatiiveja.

”Digitaaliset työkalut helpottavat, mutta kasvokkain tapahtuvaa kontaktia niillä ei voi missään nimessä korvata. Osallistumme paljon tapahtumiin, jossa on ihmisiä, jotka eivät käytä digitaalisia kanavia. On tärkeää, että tarjoamme erilaisille hakijoille omanlaisensa kanavan. Olemme ketteriä, mutta inhimillisiä”, Varjonen ja Rinne lupaavat.

Katso avoimet paikat ja hae meille töihin

×
Katso Lassila & Tikanojan avoimet paikat ja hae meille töihin

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.