23.02.2018 |

Leijona Catering minimoi ruokahävikkiä Hävikkimestarin avulla

Varuskuntaruokailun erikoisosaaja Leijona Catering Oy haluaa toimia vastuullisesti ja vaikuttaa siihen, miten ruokahävikkiä voidaan vähentää. Jo pelkästään Parolannummen panssariprikaatin varuskuntaravintolassa valmistetaan tuhansia aterioita viikoittain, kun 2000 varusmiestä sekä henkilökunta ruokailevat varuskuntaravintola Rubenissa. Muiden Leijona Cateringin ravintoloiden tapaan hävikki pidetään Parolassa kurissa L&T:n Hävikkimestari-sovelluksella.

"Hävikkimestari on meille tärkeä seurantatyökalu, joka antaa paljon olennaista tietoa liittyen biojätteen määrään ja sen aiheutumiseen. Näin voimme kehittää käytäntöjämme ja vaikuttaa asenteisiimme sekä saada sitä kautta todellisia tuloksia aikaan", Parolan varuskuntaravintolan ravintolapäällikkö Elvina Kahila sanoo.

Lassila & Tikanoja lupaa helpottaa asiakkaidensa arkea ja auttaa heitä menestymään. Leijona Cateringin tapauksessa lupaus toteutuu: Hävikkimestarin käyttäminen on tuonut välineen uudenlaisten käytäntöjen toteuttamiseen, minkä lisäksi yhteistyöstä on seurannut myös rahallisia säästöjä.

Yhteistyöstä on seurannut merkittäviä tuloksia

"Vuonna 2016 Leijona Catering tuotti biojätettä valitettavasti kahden miljoonan kilon verran. Ruokaa ei ole mitään järkeä valmistaa roskikseen. Me olemmekin halunneet toimia vastuullisesti ja vähentää hävikin määrää", yrityksen kehitysjohtaja Petri Hoffren vakuuttaa.

Leijona Catering otti Hävikkimestarin käyttöön vuonna 2016, ja nykyään se on käytössä kaikissa yhtiön ravintoloissa. Hävikkimestarin avulla seurataan ja vähennetään tällä hetkellä keittiö- ja tarjoiluhävikkiä. Kaikkea ruokahävikkiä ei Leijona Cateringilla vielä Hävikkimestarin avulla seurata, mutta laajennuksia on suunnitteilla. Sovellus tarjoaa ymmärrettäviä raportteja ja esimerkiksi grafiikoita aiheutuneesta hävikistä, minkä lisäksi ravintoloiden kesken voidaan harjoittaa vertailua ja käydä keskustelua tuloksista.

"Käyttöönotolla on ollut hyvin merkittäviä seurauksia. Biojätemäärät putosivat ensimmäisen vuoden aikana toistasataatuhatta kiloa", Hoffren kertoo tyytyväisenä.

leijona_catering_16_9_nostokuva1.gif

Vastuullisuuden toteuttamista ja taloudellista hyötyä

"Seuraamme hävikin kilomääriä ja kustannuksia tabletilla sovelluksen kautta. Sovellus on todella käyttäjäystävällinen ja räätälöity meidän tarpeisiimme. Olemme tehneet kehitystyötä yhdessä, ja meidän palautettamme sekä ehdotuksiamme on kuunneltu", Elvina Kahila kiittää.

Toimivan ja käyttäjäystävällisen Hävikkimestarin käyttöönotto on hyödyttänyt taloudellisesti muun muassa jäte-, henkilökunta- ja raaka-ainekustannusten vähenemisen kautta. Rahallisen hyödyn lisäksi vastuullinen toiminta on valtio-omisteiselle yritykselle tärkeää.

"Puolustusvoimien johtopuolellakin on oltu tyytyväisiä tuloksiin, joita Hävikkimestarin käyttöönoton jälkeen on saavutettu. Meidän yhteistyömme L&T:n kanssa on sujunut todella hienosti", Hoffren puolestaan painottaa.

Katso videolta, miten Hävikkimestaria käytetään Parolan varuskuntaravintola Rubenissa:

Minimoi ruokahävikki ja paranna ravintolasi tulosta Hävikkimestarilla

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.