Asiakastarinat
08.01.2019 |

Lassila & Tikanojalta tehokkaita uutuuksia viemärien huoltoon

Jätevesi- ja hulevesilinjojen tarkistuskaivojen tutkiminen on perinteisesti hoidettu siten, että kaivossa on käynyt kuntotutkija mittaamassa lähtevät ja tulevat putkikoot sekä tarkistanut kaivon kunnon.

Uudella tutkimuslaitteella kaivot voidaan tarkastaa ylhäältä käsin automaattisesti ja kattavasti.

”CleverScan-laite lasketaan napinpainalluksella kaivon pohjalle ja ylös. Laitteessa on neljä HD-kameraa, jotka ottavat still-kuvia ja muodostavat kaivosta kauttaaltaan yhtenäisen kuvan. Lisäksi laitteessa on HD-tasoinen live-kamera suoraan eteenpäin, jolla voidaan havaita esimerkiksi vuodot”, kertoo kehityspäällikkö Samuli Hautanen L&T:ltä.

Saadusta materiaalista kootaan tarkka raportti kaivon kunnosta sekä tiedot materiaalista, putkien koosta sekä suunnista.

”Laitteen tarjoama hyöty on ehdottomasti sen tarkkuus ja nopeus sekä raportin kattavuus.”

Suutinkamera näkee pesutuloksen reaaliaikaisesti
Myös viemärien pesuun on kehitetty tehokas uutuuslaite, suutinkamera. Se on nimensä mukaisesti suutin, joka on varustettu kameralla.

”Laitteen ehdoton etu on, että linjan pesijä tietää koko ajan paremmin, mitä tekee. Hän näkee aluksi, kuinka likainen viemäri on ja pestessään näkee koko ajan, tuleeko tarpeeksi puhdasta vai pitääkö joku kohta pestä vielä uudelleen”, Hautanen sanoo.

Näin työ saadaan toteutettua nopeammin, lopputulos on parempi ja samalla vaivalla kertyy enemmän pestyjä metrejä. Laite säästää aikaa, vettä ja polttoainetta – eli rahaa.
Perinteisessä tavassa viemäreitä pestään tarkistuskaivoilta käsin lähinnä kokemuksen ja näppituntuman mukaan.

”Viemärilinjaan ei nähdä sisälle, ainut tapa arvioida puhdistuksen edistymistä on kuunnella pesun ääntä ja tarkkailla kaivon läpi juoksevaa pesuvettä. Monesti linjaa pestään tarpeettoman paljon tai sinne jää pesun jäljiltä vielä esimerkiksi hiekkaa.”

Lisää tietoa modernin teknologian ja digitalisaation sovelluksista saat ottamalla yhteyttä L&T:n viemärihuollon asiantuntijoihin.

Voit tilata likakaivon tyhjennyksen myös suoraan netistä!

 

Tutustu L&T viemärihuollon palveluihin

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.