Asiakastarinat
02.02.2017 |

Kuinka usein teillä siivotaan? Kaverille kysyn.

Siivooja käy kerran päivässä tai viikossa. Näin toimitaan monissa toimistoissa, järkevää tai ei.

Siivouspalveluja ostaessa kannattaa kuitenkin muistaa vanha sanonta suutarista ja lestistä: kerro ammattilaiselle millaiseen siivoustasoon olet tyytyväinen, ja jätä loppu hänen huolekseen. Muuten ajaudut todennäköisesti ostamaan siivousta liian usein tai liian harvoin, ja käytät samalla aikaasi johonkin aivan muuhun kuin pitäisi.

Useimmat meistä siivoavat kotona kerran viikossa. Arvioimme riittävän siivouksen tason, joka välillä notkahtaa, ja joka sitten palautetaan oikeille raiteilleen.

Ainakin unelmissa, teoriassa ja täydellisessä maailmassa.

Samalla tavoin kannattaa riittävän tason arviointi tehdä myös toimistoympäristössä, erilaiset tilat huomioiden: vieraille tarkoitettujen neuvottelutilojen tulee olla riittävän siistejä jatkuvasti, kun toimistotarvikevarastot tai muut vähemmällä käytöllä olevat tilat pärjäävät vähemmällä.

Kotianalogiaa voi hakea olohuoneesta, johon saattaa hetkenä minä hyvänsä pelmahtaa lauma yllätysvieraita, tai vaikkapa vaatteita sisältävästä komerosta, joka rönsyilee pieneksi jääneitä (pesussa kutistuneita!) vaatteita - näillä molemmilla on selkeästi erilainen riittävä siisteystaso, sekä siivoustiheys luontaisesti sen mukainen. Komerolle saattaa riittää kerta vuodessa - tai harvemmin jos oven saa lukkoon.

Siivoustiheyteen vaikuttavat asiat:

  • Millainen tila on kyseessä?
  • Miten ja kuinka usein tilaa käytetään?
  • Millaisia materiaaleja tilassa on käytetty?
  • Kuljetaanko tilaan suoraan ulkoa vai esimerkiksi rappukäytävän kautta?

Keittiö- ja WC-tiloissa korostuvat visuaalisen puhtaustason lisäksi hygieenisyysvaatimukset. Avokonttori, vastaanottoaula sekä henkilökunnan pukuhuone ovat keskenään hyvin erilaisia tiloja, ja vaativat kukin hieman erilaista huoltoa.

On myös merkitystä sillä, käytetäänkö tilaa päivittäin, kerran viikossa tai vain pikkujoulujen pikkutunneilla.

Onneksi toimistosiivouksen tapauksessa teoria toimii paremmin kuin kotona, ja siivous tapahtuu yleensä juuri silloin kun pitääkin, eikä täydellistä maailmaa tarvita.

Huonosti suunnitellusta siivouksesta voi kuitenkin helposti tulla hampaiden kiristelyä aiheuttava aikasyöppö. Pyysimme blogimme lukijoilta ottamaan kantaa toimistomaailman turhaa aikaa vievistä seikoista. Vastauksista koostimme raportin, jonka voit ladata itsellesi alla olevasta kuvakkeesta!Mitkä ovat toimistojen aikasyöpöt?

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.