22.02.2018 |

Keskitetty kiinteistökumppani luo kustannustehokkuutta

Posti Kiinteistöt tarvitsi kumppanin, joka kykenee tuottamaan valtakunnallisesti palveluita siivouksesta ympäristöpalveluihin eri liiketoimintojen tarpeisiin. L&T alkoi tuottaa kokonaispalvelua yritykselle lokakuussa 2014. Yhteistyön myötä Posti Kiinteistöjen sähköenergiankäyttöä on onnistuttu tehostamaan ja kuormalavojen kierrätyksen kautta yritykselle hyvittyy vuosittain rahaa.

Lassila & Tikanoja on Posti Kiinteistöjen suurin kumppani, joka huolehtii yrityksen kiinteistötekniikasta, siivouksesta sekä jäte-, kiinteistö- ja viemärihuollosta.

“On hyvä, että meillä on yksi yhteistyökumppani, joka tuottaa mahdollisimman laajasti ja kustannustehokkaasti palveluita sekä kehittää toimintaa tarpeisiimme”, sanoo Posti Kiinteistöjen ylläpitopäällikkö Hannu Simola.

Energiatehokkuutta petrataan joka päivä


Vuosina 2010–2016 Postin energiankäyttö on tehostunut yli 20 prosenttia ja lämpöä säästetty lähes 40 prosenttia. Saavutukset on tehty työskentelyolosuhteista tinkimättä.

“Olimme tehostaneet energiankäyttöä aikaisemmin niin paljon, että pelkäsimme seinän tulevan vastaan. Aloitimme yhteistyön L&T:n Kiinteistötekniikan kanssa vuonna 2014, ja sen avulla olemme onnistuneet tehostamaan energiankulutusta entisestään.”

Vuonna 2017 sähköenergiankulutuksen vähennystavoite oli kolme prosenttia, mutta tavoite ylitettiin reilusti.

Havainnoista konkreettisiksi teoiksi


Vuodesta 2015 alkaen L&T:n Energianhallintakeskus on tehnyt Posti Kiinteistöille lähes 2000 energiansäästöhavaintoa ja yli 500 niistä johdettua konkreettista energiansäästöehdotusta.

Valaistus aiheuttaa noin puolet Postin toimitilojen energiankulutuksesta ja esimerkiksi vanhentuvaa valaistustekniikkaa on korvattu led-valoilla. Lisäksi on tehty valaistuksenohjausmuutoksia.

Vuonna 2017 L&T teki Posti Kiinteistöille lähes 700 energiansäästöhavaintoa, joista johdettiin yli 200 ehdotusta. Lisäksi L&T:n ammattilaiset tekivät kiinteistöissä liikkuessaan yli 100 energiansäästöehdotusta.

posti_16_9_nostokuva-1.gif

Kuormalavojen kierrätys toi merkittävät hyvitykset


Yhteistyötä seurataan esimerkiksi mittaamalla asiakastyytyväisyyttä, palveluiden laatua, reklamaatioita sekä kierrätysasteen kehittymistä. Vuonna 2017 siivouspalveluissa yli tuhannen neliön kohteissa saavutettiin 15 prosenttia tavoiteltua parempi laatutaso ja L&T:n Ympäristöpalveluiden avulla Posti Kiinteistöt paransi lajitteluaan ja kierrätysastettaan.

Myös L&T:n kuormalavapalvelu otettiin käyttöön. Aikaisemmin kuormalavoja seisoi Postin kellareissa ja rikkinäisiä lavoja heitettiin jätteisiin. Nyt Postille hyvittyy toiminnan ansiosta merkittävä summa rahaa.

“Meillä ei ole ympäristöpuolella erityisesti omaa asiatuntemusta, joten halusimme tähän markkinajohtajan apua. Kiertotalous on tärkeä teema Postille, ja pyrimme nostamaan kierrätysastetta vähintään prosentilla vuosittain.”

Katso videolta, mitä palveluohjaajamme Lauri Murtomäki kertoo työstään Posti Kiinteistöillä:

 

Lataa Kiinteistöpäällikön Vinkkivihko

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.