Asiakastarinat
16.07.2020 |

Kesätyöntekijät kertovat – monipuolisuus, hyvä työilmapiiri ja työturvallisuus saivat erityismaininnan

Kesä on jo kovassa vauhdissa ja niin ovat meillä työskentelevät kesätyöntekijätkin. Tarjoamme vuosittain kesätyöpaikan noin tuhannelle nuorelle. Vastuullinen työ ja vastuullisen työn järjestäminen ovat toimintamme ytimessä. Meillä ollaan Huomisella töissä, jonka myös meillä työskentelevät nuoret pääsevät näkemään ja kokemaan.

Pyysimme muutamaa kesätyöntekijäämme Ympäristöpalveluista kertomaan kokemuksistaan L&T:llä työskentelystä.

Jorma Karppinen

Jorma Karppinen alkoi työskennellä kuskina Ympäristöpalveluissa huhtikuun lopussa ja työsuhde kestää aina lokakuun loppuun saakka. Karppinen on valmistunut rakennuspuolen ammattikoulusta, jonka jälkeen hän päätti seurata lapsuuden haavettaan ja hankki itselleen kuorma-autokortin. L&T:lle hän päätti hakea töihin, kun työt vuokrafirmassa loppuivat. Haastattelukutsu tuli nopeasti ja myös työt hän pääsi aloittamaan nopealla aikataululla.

Työssään Karppinen pääsee ajamaan pakkaavaa jäteautoa, kappaletavara-autoa sekä vaihtolava-autoa. Työtään hän kuvailee monipuoliseksi, jossa viihtyy hyvin vaihtelevien työtehtävien ansiosta. Myös työn kuormittavuus on vaihtelevaa, joka on Karppisen mielestä hyvä juttu. Esimerkiksi vaihtolava-autoa ajaessa autosta ei tarvitse paljoa nousta. Töiden aloittaminen poikkeusaikana ei ole poikennut normaalista, lukuun ottamatta koronan aiheuttamia turvajärjestelyitä. Auto desinfioidaan aina vuoron jälkeen ja ennen vuoron aloitusta kädet pestään desinfioivalla aineella. Lisäksi hyvään käsihygieniaan kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota.

Karppinen on viihtynyt L&T:llä erittäin hyvin ja hänen mukaansa tämä on hänen paras työpaikkansa tähän mennessä. Työkaverit ja johtajat ovat todella mukavia ja hän tulee hyvin juttuun kaikkien kanssa. Hänen mukaansa yksikään työpäivä ei ole ollut tympeä, vaan hyvän työilmapiirin vuoksi töihin on aina miellyttävä tulla. Parasta työssä Karppisen mielestä on isolla autolla ajaminen, joka on ollut hänelle pienestä pojasta asti mielenkiinnon kohteena.

Karppinen uskoo, että kesätyössä saadusta kokemuksesta on hyötyä myös tulevaisuudessa. Työtehtävien ollessa vaihtelevia kokemusta karttuu useasta eri tehtävästä ja kalustosta laajasti. Työtään hän suosittelisi kaikille, joita isoilla autoilla ajaminen kiinnostaa. Työssä pääsee ajamaan paljon, joten ajamisesta kannattaa nauttia tähän hommaan lähtiessä.

Juho Aalto

Juho Aalto työskentelee toista kesää Ympäristöpalveluissa jätekuljettajan apumiehenä. Ensimmäisen kerran hän oli L&T:llä kesätyöntekijänä kesällä 2018, jonka jälkeen hän vietti vuoden asepalveluksessa. Tänä keväänä Aalto valmistautui kauppakorkean pääsykokeisiin ja pääsi aloittamaan kesätyöt vasta kesäkuun puolella. Työhön tulo sujui Aallon mielestä yhtä vaivattomasti kuin ensimmäiselläkin kerralla. Tällä kertaa kivana lisänä monet työkaverit olivat jo entuudestaan tuttuja.

Aalto päätti hakea L&T:lle töihin, sillä hän oli aiemmin viihtynyt kesätyössään ja ajatteli, että rankan pääsykoeprojektin jälkeen olisi kiva päästä tekemään entuudestaan tuttuja hommia. L&T:lle palaaminen tuntui luonnolliselta, sillä työkaverit ja ilmapiiri olivat tehneet häneen positiivisen vaikutuksen ensimmäisen kesän aikana. Etuna apumiehen tehtävässä Aallon mukaan on myös se, että työssä saa hyvin liikuntaa.

Aalto on viihtynyt hyvin L&T:llä, mukavan työporukan ja kilpailukykyisen palkan ansiosta. Työnantajana hän kuvailee L&T:tä loistavaksi ja nostaa perusteluksi hyvän työntekijöistä huolehtimisen. Erityiskiitosta hän antaa työnantajan tarjoamalle kuntosalille ja hyvälle työterveyshuollolle. Yrityksessä vallitseva yleinen ilmapiiri on hänen mukaansa todella hyvä ja myös kesätytöntekijät otetaan hyvin vastaan.

Parasta apukuskin työssä Aallosta on urakkapalkalla toimiminen, sillä mitä tehokkaammin tehtävistä suoriutuu sitä enemmän päiviin jää vapaa-aikaa. Hän suosittelisi apukuskin kesätyötä henkilöille, jotka ovat valmiita tekemään rohkeasti töitä reippaalla asenteella. Hän kokee myös omasta urheilutaustastaan olleen hyötyä työssä, mutta hyvän peruskunnon omaavana työssä pärjää hyvin ilman urheilutaustaakin. Aallon mielestä tärkein kesätyössä kerätty kokemus tulevaisuutta ajatellen on työelämän sosiaaliset taidot. Kuskit vaihtuvat lähes päivittäin, jonka vuoksi työssä tutustuu moniin eri ihmisiin ja pääsee kehittämään kommunikointitaitojaan.

Mikko Ylinen

Mikko Ylinen työskentelee ensimmäistä kesäänsä Ympäristöpalveluissa pakkaavan jäteauton kuljettajana. Ylinen on valmistunut lukiosta, jonka jälkeen hän on suorittanut kuljettajan ammattipätevyyden. Hän haki L&T:lle töihin jo toistamiseen ja tällä kertaa hakeminen palkittiin kesätyöpaikan muodossa. L&T:lle hän haki säännöllisten työaikojen ja omia arvojaan vastaavan työpaikan toivossa. Kesätyöt hän pääsi koronan seurauksena aloittamaan jo toukokuun alussa.

Ylinen kuvaa kesätyötään jäteauton kuljettajana hyvin itsenäiseksi. Työssä saa itse ajaa sovitun reitin omaan tahtiinsa. Työpäivät ovat kahdeksan tunnin pituisia ja työajat kiinteitä, joka auttaa ylläpitämään tasapainoa työ- ja vapaa-ajan välillä. Hyvän tasapainon ansiosta fyysisestä työstä ehtii palautua hyvin. Ylisen mukaan kesätyön alussa kesti hieman aikaa oppia parhaat toimintatavat. Ylinen ajaa Turun toimipisteen pienintä pakkaavaa jäteautoa, jonka kanssa hän ajelee ketterästi ahtaissakin asiakaskohteissa.

Ylinen on viihtynyt L&T:llä erittäin hyvin. Työ on ollut mieluisaa ja riittävän haastavaa, joka on sopinut hänelle erinomaisesti. Hänen mielestään työpanoksen antaminen työnantajalle tuntuu hyvältä, sillä hän kokee saavansa työnantajalta samassa suhteessa takaisin. Erityismaininnan hän antoi L&T:n vahvoista panostuksista työturvallisuuteen. Hänestä L&T:llä pidetään hyvää huolta siitä, että työntekijöillä on riittävät resurssit ja tietotaito toimia turvallisesti kaikissa työtilanteissa. Työnantajana Ylinen kuvailee L&T:tä reiluksi ja avoimeksi. Hänen mukaansa homma toimii ja työskentelyilmapiiri on hyvä.

Parhaaksi asiaksi jäteauton kuljettajana Ylinen mainitsi iloiset asiakkaat. Kohteissa vieraillessaan asiakkaat ovat aina iloisia hänet nähdessään ja tulevat usein myös juttelemaan hänen kanssaan. Hänen mukaansa hienoa on myös tunne siitä, että saa kaiken tämän kulutuksen keskellä tehdä merkityksellistä työtä ja toimia tärkeässä roolissa Ympäristöpalveluiden ja erityisesti kierrätyksen parissa. Jäteauton kuljettajan kesätyötä hän suosittelisi henkilöille, jotka arvostavat ympäristön parissa työskentelyä, yksintyöskentelyä ja nauttivat raskaalla kalustolla ajamisesta. Hän kokee, että hoitamalla työtehtävänsä hyvin, saa kesätöistä runsaasti hyviä oppeja ja työmahdollisuuksia tulevaisuuteen.

 

Katso avoimet työpaikkamme 

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.