Asiakastarinat
18.07.2018 |

Kesätyö L&T:llä: Millaista on kesäsiivoojan työ?

Millaista mahtaa olla kesäsiivoojan työ Lassila & Tikanojalla? Opiskelija Mirka Puolakka kertoo miltä tuntuu vaihtaa kesän ajaksi tenttikirjat mopinvarteen.

"Aloitin kesäkuussa Lassila & Tikanojalla kesäsiivoojana. Tuuraan vakituisten työntekijöiden kesälomia, joten työkohteeni ja -tehtäväni vaihtelevat jonkin verran, mutta pääasiassa työskentelen lehtipainorakennuksissa. Työhöni kuuluu sekä toimisto- että teollisuussiivousta, joten osan päivästä pidän huolen normaalista ylläpitosiivouksesta, ja osan päivästä siivoan esimerkiksi varastohalleja, painokonetta tai sähkökorjaamoja.

Työskentelen lähinnä arkisin maanantaista perjantaihin. Työvuoroni alkaa aina aamukuudelta, mutta työpäivieni pituus vaihtelee toisinaan kohteen ja tehtävien mukaan. Tämänhetkisessä kohteessani työskentelee kaksi kokoaikaista siivoojaa, mutta itse työ tehdään pääasiassa kuitenkin yksin, ja työparia näkee lähinnä tauoilla. Kohteeni työ vaatii siis ehdotonta oma-aloitteisuutta. Vaikka työni onkin itsenäistä ahertamista, ehtii tauoilla ja työpäivien päätteeksi kuitenkin myös rupatella työkaverin kanssa. Yksi työni ehdottomasti parhaista puolista onkin todella mukavat työkaverit sekä hyvä työilmapiiri.

Olen ensimmäistä kesää Lassila & Tikanojalla ja ylipäänsä siivousalalla töissä. Hain siivoustöihin osittain siksi, että halusin kokeilla jotakin uutta, ja osittain myös siksi, että kaipasin opiskelujeni vastapainoksi jotakin konkreettista tekemistä. Juuri tästä syystä suosittelenkin siivousalan töitä myös muille opiskelijoille. Fyysinen työ todella tuo kaivattua vaihtelua tenttikirjojen lukemiseen, ja samalla saa myös erinomaista hyötyliikuntaa.

Olen viihtynyt todella hyvin Lassila & Tikanojalla, mutta näillä näkymin työskentelen vain kesän loppuun asti. Toimin syksyllä oppiaineeni uusien opiskelijoiden tutorina ja lisäksi aloitan kandidaatintutkielmani työstämisen, joten muutenkin jo vauhdikkaaseen syksyyni tuskin mahtuu enää muuta. On kuitenkin hyvin mahdollista, että ensi kesänä pukeudun jälleen Lassila & Tikanojan sinivihreisiin vaatteisiin, tartun mopinvarteen ja heilautan siivousliinalla hetkeksi hyvästit tenttikirjoille."

IMG_20180620_122144_smol

TARVITSEMME JATKUVASTI UUSIA SIIVOOJIA ERI PUOLELLE SUOMEA. 

 

Katso avoimet työpaikat ja hae nyt »

 

×
Tutusta kesätyöpaikkoihin: Haussa aurinkokunnan antoisin kesäduuni?

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.