Asiakastarinat
19.12.2017 |

Kehitystyölle ei ole autopilottia – yhteispeli saa arjen rullaamaan

Toimiva kehitystyö tarkoittaa yhteistyön jatkuvaa ja tavoitteellista parantamista päivittäisessä arjessa sekä pitkällä tähtäimellä. Toteutuakseen se vaatii asiakasyrityksen ja palveluntuottajan yhteistä näkemystä siitä, mitä kehittäminen tarkoittaa ja mitä tavoittelemme tänään, huomenna ja ensi vuonna.

Kun nämä määritelmät ovat kristallinkirkkaina mielessä, ovat tavoitteetkin johdettavissa ja jalkautettavissa molempien osapuolten henkilöstön arkeen.

Hyvin laaditussa sopimuksessa on sovittu selkeästi molempien osapuolten vastuut kehitystyön osalta. Liian usein haluamme vain heittää pallon toiselle ja odottelemme sitten aktiivisesti huikeita lopputuloksia. Parhaat tulokset saavutetaan, kun työtä tehdään sitoutuneesti ja avoimesti yhdessä.

Vinkit asiakasyritykselle

Toimiva kehitystyö vaatii asiakasyritykseltä omistautuneita osaajia ja ajankäyttöä yhteistyön kehittämiseen. Oleellista on se, että molemmin puolin valmistaudutaan ajatuksella yhteisiin tapaamisiin, sekä panostetaan sovittujen toimenpiteiden tekemiseen.

Varmista ainakin nämä:

  • Riittävä ajankäyttö, panostus, selkeät vastuut ja sitoutuminen
  • Jokainen tekee oman osuutensa
  • Valmistaudut sovittuihin tapaamisiin
  • Kehitysideat käsitellään ja henkilöstölle annetaan palautetta: jos niitä ei kuunnella, niiden virta kuihtuu kokonaan

Kun molemmat osapuolet toimivat yllä mainitun mukaisesti, on kehitystyö jo hyvällä pohjalla. Täältä voit käydä lukemassa tarkemmin, miten yhteiset ideat käytännössä jalostetaan konkreettisiksi toimiksi.

Mitä palveluntarjoajalta kannattaa vaatia?

Yritysten sisällä jokaisen on sitouduttava ajattelemaan kehitystyötä tärkeänä, kannattavana ja ennen kaikkea positiivisena lisäarvoa tuottavana asiana. Sujuva vuorovaikutus ja tarkoin harkitut käytänteet luovat erinomaisen pohjan yhteistyölle.

Hyvä palveluntoimittaja kannustaa ja sparraa asiakasyritystä jatkuvaan kehitystyöhön jo sopimusta tehtäessä. Kun tavoitteet ja aikataulu ovat tiedossa, loppu on vain mekaanista toteutusta – joka tosin on helpommin sanottu kuin tehty.

Asiansa osaava palveluntuottaja:

  • Sitoutuu kehitystyöhön
  • Helpottaa yrityksen arkea
  • Pitää sanansa
  • Auttaa asiakastaan menestymään
  • Uskoo yhdessä onnistumiseen

Kehitystyöstä kannattaa ajatella samalla tavoin kuin työturvallisuudesta: siihen ei ole autopilottia, vaan se vaatii hereilläoloa jokaisena päivänä. Jos kehitystyötä ei mietitä ja toteuteta päivittäisessä työarjessa, jokin muu asia kiilaa kiireessä sen edelle.

Lisää vinkkejä sopimuksen laatimiseen ja sujuvaan yhteistyöhön löydät Sopimus kuntoon -oppaasta. Voit ladata sen itsellesi maksutta alta.

New Call-to-action

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.