Asiakastarinat
04.11.2019 |

Käänteentekijöille on tilausta – L&T kohtaa nuoria HuippuHarkassa

Me L&T:llä olemme aina olleet tulevaisuuden tekijöitä. Tulevaisuutta kestävästi rakentaviin työpaikkoihin eli palkkalistoillemme tarvitsemme lisää timanttisia tulevaisuuden tekijöitä. HuippuHarkka on Lasten ja nuorten säätiön ohjelma, joka yhdistää paikallisesti nuoret ja alueen yritykset. Harjoitteluun Lassila & Tikanojalla osallistuvat HuippuHarkka-nuoret opiskelevat ammattiopiston VALMA-koulutuksessa tai ovat työtä etsiviä Ohjaamon asiakkaita.

HuippuHarkka tarjoaa nuorille onnistumisen kokemuksia työelämästä. Samalla yritykset saavat osaamista ja menetelmiä nuorten kykyjen kohtaamiseen ja ohjaamiseen.

”Meille on tärkeää olla rakentamassa ehjää ja hyvinvoivaa Suomea. Osallistumalla HuippuHarkka-ohjelmaan luomme mahdollisuuksia myös L&T:läisille päästä tekemään merkityksellistä työtä nuorten tulevaisuuden ja samalla Suomen tulevaisuuden hyväksi”, L&T:n koulutussuunnittelija Mari Touré sanoo.

HuippuHarkassa nuori

  • oppii tunnistamaan vahvuuksiaan
  • rakentaa kuvaa itsestään työntekijänä
  • lisää käsitystään toimialasta ja työelämästä
  • saa yhteisöön kuulumisen ja asioiden loppuun saattamisen kokemuksia

Ohjelmaan kuuluu vapaaehtoisten työpaikkakummien valinta ja koulutus. Kummeja kaikki yhdistää halu tarjota käänteentekeviä kokemuksia työelämästä oman työn ohessa.

"L&T:läisillä on monesti vahva halu osallistua yhteiskunnan rakentamiseen kiertotalouden lisäksi myös sosiaalisen vastuun kantamisen keinoin. Tämä on myös osa yhtiömme toimintatapaa, ja kannustammekin yhteiskunnallista valveutuneisuutta ja vapaaehtoistyötä laajemminkin työyhteisössämme", Touré kertoo. 

lassila-tikanoja-monipalvelu-asiantuntijuus-KS1A0249.jpg 1 blogi juttukuva

HuippuHarkka-ohjelman tavoitteita:

  • nuorten siirtyminen töihin ja koulutukseen sujuvoituu
  • yritysten valmiudet ohjata nuoria onnistuneeseen työsuoritukseen ja työkokemukseen lisääntyvät.
  • nuorten itsetunto ja taito kuvata omaa osaamista kasvavat.
  • nuori näkee uusia mahdollisuuksia työelämässä.
  • vuoden 2020 loppuun mennessä HuippuHarkka tavoittaa Suomessa vähintään 270 nuorta.

Seuraa tarinaa!

Kerromme HuippuHarkka-ohjelman etenemisestä erilaisin sisällöin vuoden 2019 lopun ja vuodenvaihteen aikana. Annamme puheenvuoroja niin valmentaville asiantuntijoille kuin itse nuorillekin. Seuraa siis Lassikkoa ja sosiaalisen median kanaviamme!

Me rakennamme kestävämpää tulevaisuutta, koska olemme Huomisella Töissä!

 

 

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.