Asiakastarinat
05.10.2016 |

Jos yhtä ei kiinnosta, toinen tekee enemmän

Nuoret! Käsi ylös, jos mielummin viettäisit iltaa kauppakeskuksessa siivoamalla käytäviä kuin notkumalla siellä kavereiden kanssa! Kovin montaa kättä ei nouse ja ymmärrän kyllä syyt. Kavereiden kanssa on töitä hauskempaa ja siivoojana esiintyminen on noloa. Vai onko?

Arvatkaa mitä siivooja tekee työvuoronsa päätteeksi? Hän tarkastaa aktiivisuusrannekkeestaan illan aikana otetut askeleet ja laskee niillä tienatut eurot. Hän muistuttaa itseään tavoitteesta, jota varten hän rahaa kerää. Hän haaveilee ammatista, jonka saavuttamiseksi on tehtävä paljon esityötä. Siivooja myös hymyilee asiakkaan antamalle palautteelle hänen iloisesta asenteestaan. Hän myös ottaa laukustaan työpuhelimen ja lukee siihen saapuneen viestin: "Kiitos taas kun tuurasit, olet oikea enkeli."

Siivousalalla on huutava pula hyvistä työntekijöistä. Kun tekijöitä ei löydy, homman hoitaa se kuuluisa Joku Muu.

Teetimme juuri kyselyn kesätyöntekijöillemme ja viesti oli selkeä: kokemus siivoustyöstä ja palkkauksesta oli parempi kuin ennakkokäsitys. Tässä muutama suora lainaus saamastamme palautteesta:

”Työ ei vastannut odotuksia, vaan se ylitti kaikin tavoin työntekijän ennakkokäsitykset työn sisällöstä ja houkuttelevuudesta.”

 ”Työ oli paljon monipuolisempaa kuin mitä työntekijä osasi etukäteen aavistaakaan.”

 ”Palkan lisäksi koin tärkeäksi sen, ettei töitä tarvitse viedä kotiin asti, vaan töistä pääsee vapaaksi heti työpäivän päätteeksi. Työt eivät aiheuta stressiä.”

 ”Työn fyysisyys myös palkitsi. Aina tunsi tehneensä työtä.”

 ”Palkan lisäksi työaika motivoi, koska kuitenkin aina pääsi hyvissä ajoin kotiin.”

Miksi ihmeessä työvuoron jälkeinen voittajafiilis ei suurinta osaa sitten kiinnosta? Siivoojan työhön liittyvät ennakkoluulot ja arvoasetelmat ovat niin vahvassa, että joudun rekrytointipäällikkönä päivittäin miettimään, mitä asialle olisi tehtävissä.

Siksi kysynkin nyt: Onko sinulla idea siitä, miten nuoret saadaan innostumaan siivoustyöstä? Kerro se minulle laittamalla postia: anna.kallio@lassila-tikanoja.fi, niin jatketaan keskustelua!

Työhakemuksia otamme vastaan osoitteessa www.lassila-tikanoja.fi/toihin.

Tilaa blogi

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.