Asiakastarinat
14.12.2017 |

Jätteiden raportointivelvollisuus koskee suurinta osaa yrityksistä

Kaikki yritykset, jotka tuottavat yli 100 tonnia jätettä tai vaarallista jätettä, ovat raportointivelvollisia viranomaisille. Sama koskee myös ympäristölupavelvollisia yrityksiä.

Vaikka 100 tonnia jätettä kuulostaa suurelta määrältä, loppujen lopuksi se tulee täyteen hyvinkin helposti. Esimerkiksi vähänkin suurempi päivittäistavarakauppa tai logistiikka-alan yritys, jossa syntyy paljon pakkausjätettä, täyttää yleensä tämän kriteerin.

Myös sairaalat ja suuremmat rakennustyömaat, joissa rakennetaan vaikkapa kolmea kerrostaloa yhdellä kertaa, kuuluvat lähes aina sadan tonnin kerhoon.

Loisteputki on vaarallista jätettä

Vaarallisten jätteiden osalta kriteerit täyttyvät vielä helpommin: jos oikein ryhdytään hiuksia halkomaan, voi yksikin loisteputki tehdä yrityksestä raportointivelvollisen.

Toki tämä vaatii sen, että jäteyhtiön kanssa on tehty sopimus loisteputkien poisviemisestä vähintään kerran vuodessa. Käytännössä lähes jokaisessa kiinteistössä syntyy jotain vaarallista jätettä, josta tulee pitää jätekirjanpitoa ja tarvittaessa raportoida viranomaiselle.

Loisteputkien ja energiansäästölamppujen lisäksi tällaista jätettä ovat muut sähkö- ja elektroniikkaromut kuten esimerkiksi toimistokoneet, joita ilman hyvin harvassa yrityksessä nykyään pärjätään. Myös paristoja ja kemikaalia sisältäneitä aerosolipulloja jää jätteeksi, ja ne ovat kaikki vaarallista jätettä.

Uudistunut Ympäristönetti helpottaa kirjanpitoa

Raportoinnin voi hoitaa monella eri tapaa. Meillä L&T:llä on käytössä L&T Ympäristönetti, joka on uudistunut entistä visuaalisemmaksi ja helppokäyttöisemmäksi. Sen avulla voit tuottaa jäteraportit helposti ja nopeasti, asettaa tavoitteet kierrätykselle ja seurata jätemäärien kehitystä.

Jos olet jo L&T:n yritysasiakas, voit testata Ympäristönettiä veloituksetta kolme kuukautta täältä.

TILAA BLOGIMME JA ASIAKASTARINAMME SÄHKÖPOSTIISI

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.