Siirry sisältöön

Blogi

Ilmastonmuutos vaatii tekoja kaikilta yrityksiltä. Tiedätkö, mistä kannattaa aloittaa?

Oskari Raitanen | Energiatehokkuus- ja vastuullisuuspäällikkö
Oskari Raitanen | Energiatehokkuus- ja vastuullisuuspäällikkö
  • 1 minuutin lukuaika
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Ilmastonmuutos vaatii tekoja kaikilta yrityksiltä. Tiedätkö, mistä kannattaa aloittaa?</span>

Päästöjen säätely koskettaa yhä tiukemmin yritysten koko arvoketjua ja tekee ilmastotyöstä peruspalikan kaikkien arjessa. Mutta mistä päästä vastuullisuustyö tulisi aloittaa, ja miten löytää itselleen sopivat ilmastotyön välineet? Entä miten L&T on onnistunut tekemään vaikuttavaa ilmastotyötä?

Miten saada konkretiaa ilmastotyöhön ja päästövähennyksiin?

Ilmastotyöhön on helpompi tarttua, kun sen jakaa pieniksi osakokonaisuuksiksi ja erittelee seasta toimenpiteet, joilla voi itse päästä ilmastotavoitteisiinsa.

Ilmastopolun rakentamisessa pääsee vauhtiin esimerkiksihillinnän hierarkianavulla. Se on työkalu, jolla tunnistat yrityksesi päästöt sekä keskeiset ja konkreettiset toimenpiteet niiden vähentämiseksi.

Moni yritys toimii jo tietämättään hillinnän hierarkian perusperiaatteiden mukaisesti: välttäen, vähentäen, vaihtaen ja vasta viimeisenä vaihtoehtona kompensoiden. Ensiaskeleet voivat liittyä esimerkiksi energiatehokkuuteen ja sähkön vihertämiseen uusiutuvan tai päästöttömän energian avulla.

Kestääkö ilmastotyösi arvostelua?

Yrityksillä on useita keinoja asettaa tavoitteita ilmastotyölleen. Kun nykytilanne on kartoitettu, voi pohtia tulevaa: millaisiin tuloksiin nykyisillä toimilla voi päästä, ja millaisiin ilmastotavoitteisiin haluaisi yltää jatkossa? Jos oma osaaminen ei riitä, ilmastotyöhön voi saada lisäbuustia esimerkiksi ilmastoasiantuntijan avulla.

Sekä omien että toimitusketjun päästöjen tunnistamisessa, mittaamisessa ja raportoinnissa Lassila & Tikanojan tiimi auttaa alusta loppuun saakka. Niin tehtiin esimerkiksi suomalaisen kahvi- ja mausteteollisuusyritys Meiran kanssa.

Meiran ilmastoevoluutio alkoi etsien ensin tehostamisratkaisuja yrityksen omasta toiminnasta, muun muassa energiatehokkuudesta. Sen jälkeen ilmastotyölle asetettiin tavoitteet, jotka huomioivat koko arvoketjun.

Haluatko kuulla koko tarinan Meiran ilmastotyöstä? Sen ja liudan muita neuvoja käytännön ilmastotyöhön kuulet webinaaristamme 24.5. Ilmastoon keskittyvässä webinaarissamme kuulet muun muassa:

  • Mistä lähteä liikkeelle? Ideoita ilmastotyön aloittamiseen ja tehostamiseen.
  • Kuinka päästä SBT-tavoitteisiin ja asettaa tavoitteet oman yrityksen ilmastotyölle?
  • Millaisia käytännön työkaluja päästöjen vähentämiseksi on?
  • Miten Meira onnistui saavuttamaan kunnianhimoiset ilmastotavoitteensa?

Tervetuloa mukaan!

LT_webinaari_ilmasto_2023_1200x628

 

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.