Asiakastarinat
27.10.2017 |

Hyvän hakemuksen ABC – lue vinkit

Laadukkaan ja työnantajaa houkuttelevan työhakemuksen laatiminen voi kokeneellekin työhakijalle olla aika ajoin hankalaa. Turha tuskastelu hakemuksen työstämisen kanssa kannattaa kuitenkin jättää narikkaan. Koostimme L&T:n kokeneiden rekrytointiammattilaisten vinkkejä onnistuneeseen hakemukseen.

A) TUTUSTU YRITYKSEEN JA PERUSTELE MITÄ TARJOTTAVAA SINULLA ON HEILLE

Erinomaisen työhakemuksen perusta on siinä, että tutustut työtä tarjoavaan yritykseen. Sosiaalisen median kanavien ja verkkosivujen huolellisella läpikäynnillä saa jo hyvän ennakkokuvan yrityksen toiminnasta.

Peruslatteuksien tai oman iän ilmoittamisen sijaan, hakemusteksti kannattaakin aloittaa perustelemalla miksi kyseinen työtehtävä ja yritys kiinnostavat sinua. Pohdi mitä annettavaa sinulla on kyseiselle yritykselle tarjotussa työtehtävässä? Entä kuinka työkokemuksesi ja opintosi tukevat tätä tehtävää?

B) OLE REHELLINEN

Työhakemuksen ja CV:n laatimisessa on pohjimmiltaan kyse itsensä markkinoimisesta työnantajille. Aivan kuten muussakin markkinoinnissa, rehellisyys on valttia hakemusprosessisi aikana. Perusteettomia väitteitä taidoistasi tai historiastasi tulee vältellä. Omasta persoonastasi ja työskentelytyylistäsi kannattaa sen sijaan kertoa avoimesti ja selkokielisesti, vältellen kliseisiä adjektiivilistauksia.

Kerro käytännön esimerkein saavutuksistasi ja palautteesta, jota olet saanut. Mikäli oleellinen työkokemus puuttuu, esimerkiksi ensimmäistä kesätyöpaikkaa hakiessa, kannattaa kertoa myös harrastuksista, TET-jaksoista, tukioppilaana toimimisesta ja muista vastuutehtävistä.

_X3A5685_16x9.jpg

C) MUISTA YTIMEKKYYS, KOHTELIAISUUS JA HUOLELLISUUS

Ytimekäs teksti on houkuttelevaa ja selkokielistä. Turha jaarittelu kannattaa jättää hakemuksesta pois ja keskittyä keskeisten asioiden iskevään kuvailuun. Kerro oleellisimmat asiat aikajärjestyksessä, aloittaen tuoreimmasta. Sopiva pituus CV:lle on yksi tai kaksi sivua ja hakemukselle yksi sivu.

Ytimekkyyttä ei kannata kuitenkaan viedä niin pitkälle, että kuulostat robotilta. Muista puhutella hakemustasi lukevaa tahoa kohteliaasti ja inhimillisesti. Huumori on elämän suola, mutta muista, ettet voi tuntea hakemuksesi lukijan huumorintajun laajuutta.

Tarkat työntekijät ovat työmarkkinoilla arvossaan, joten huolellisuus työhakemuksien laatimisessa on ensiarvoisen tärkeää. Mikäli hakuprosessissa on käytössä hakulomake, täytä se huolellisesti. Hakemuslomakkeiden liitetiedostoja ei välttämättä avata ollenkaan.

Tarkasta lopuksi hakemuksesi huolellisesti ja läpikotaisesti. Korjaa oikeinkirjoitusvirheet. Pyydä tarvittaessa vaikka ystävää tai sukulaista lukemaan hakemuksesi vielä kertaalleen läpi. Lisää liitetiedostot PDF-muodossa ja muista aina liittää hakemukseen kuva itsestäsi!

 KATSO AVOIMET TYÖPAIKKAMME

 

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.