Asiakastarinat
12.02.2021 |

Haussa aurinkokunnan antoisin kesäduuni? Ota työnhakuvinkit talteen Duunari Cornerista

Monet nuoret painiskelevat tähän aikaan vuodesta kesätyöpaikan etsinnän kanssa. Jotta työnhaku sujuisi mukavasti, kannattaa työhakemuksen tekemisessä ja haastatteluun valmistautumisessa ottaa muutama seikka huomioon. L&T:n Duunari Corner tarjoaa parhaimmat vinkit kesätyönhakuun. 

Internet on nykyaikana täynnä työnhakuun liittyviä ohjeita, cv:n kiillotusniksejä sekä työhaastatteluvinkkejä. Tässä työnhaun vinkkiviidakossa seikkaillessaan L&T:n rekrytointikonsultit tekivät vuosi sitten tärkeän huomion: suurin osa työnhakuun liittyvistä sisällöistä oli suunnattu toimihenkilöille ja asiantuntijoille. Käytännön työn tekijöille, kuten siivoojille ja kiinteistönhoitajille, tällaisia vinkkisisältöjä ei juurikaan ollut tarjolla.


Duunari Corner tuo avun duunareiden työnhakuunRekrytointikonsulttien tekemien havaintojen pohjalta syntyi idea Duunari Cornerista, eli duunareiden työnhakuun keskittyvistä ohjeista ja vinkeistä. Konseptia rakennettiin vuoden verran, kunnes se vuonna 2021 saatiin toteutukseen juuri parahiksi ennen kesätyönhakukauden alkua. 

Duunari Corner eroaa internetin jo olemassa olevista, asiantuntijoille suunnatuista vinkkisisällöistä rennolla otteellaan ja keskittymällä työnhaun perusasioihin.

”On eri asia neuvoa asiantuntija- tai toimihenkilötasolla työskentelevälle, miten hakemus kannattaa rakentaa, mitä siinä on hyvä painottaa ja miten esimerkiksi haastatteluun pukeudutaan. Kun haetaan käytännönläheisiä kesätöitä, liikkeelle lähdetään lopulta aika perusasioista: hakemuksessa on hyvä tuoda ilmi esimerkiksi hyvää asennetta, reippautta ja iloisuutta vahvan asiantuntijuuden sijaan”, kertoo Julia Majuri, L&T:n rekrytointikonsultti ja yksi Duunari Cornerin ylläpitäjistä.

”Koimme tärkeäksi tarjota esimerkiksi kesätöiden kanssa painiskeleville ratkaisun, jonka avulla kynnys työnhakuun olisi mahdollisimman matala ja hakija olisi paremmin tietoinen erilaisista vaihtoehdoista. Hakeminen on paljon helpompaa, kun perustietämys työnhausta on kunnossa”, pohtii Majurin kollega Natasha Madlala.Duunari Cornerin tavoitteena on madaltaa työnhaun kynnystä ja tuoda kesätyönhaku lähemmäs nuoria


Duunari Cornerin tavoitteena on madaltaa työnhaun kynnystä ja tehdä työnhakijan näkökulmasta isoista ja joskus kasvottomistakin yrityksistä helposti lähestyttäviä.

”Cornerissa tarjottavien sisältöjen avulla koulimme kesätyönhakijoista oikeita työnhaun mestareita. Tänä keväänä aiheina ovat muun muassa L&T:n kesätyötarjonta, CV:n ja työhakemuksen hienosäätö sekä haastattelussa menestyminen. Lisäksi Duunari Cornerissa päästään kurkistamaan L&T:n työntekijöiden arkeen, jotta tulevilla hakijoilla olisi näkymä siihen, millaista työ voi käytännössä olla”, Madlala kertoo.

Entä miten Duunari Cornerin sisällöt sitten eroavat jo olemassa olevista vinkkisisällöistä?

”Me teemme tämän pilke silmäkulmassa”, Majuri hymyilee ja jatkaa:

”Duunari Cornerin pääkanavana toimii Instragram, jossa pääsemme lähelle tärkeimpiä kohderyhmiämme. Tavoitteemme on tuottaa sisältöä rennolla ja helposti lähestyttävällä otteella. Sen lisäksi jaamme tiedon myös täällä Lassikko-blogissa, jotta sisältöihin on helpompi palata kootusti ja tarkistaa vaikkapa cv-vinkit jälkikäteen.”Miksi L&T:lle kannattaa hakea kesätöihin?

L&T:ltä löytyy kesätöitä monissa eripituisissa jaksoissa ja monissa eri tehtävissä.

”Isona talona meiltä löytyy paljon erilaisia uramahdollisuuksia. Hyvin hoidettu kesätyö voi poikia työpaikan meillä myös jatkossa tai mahdollisesti jo heti syksyllä kesätyöjakson jälkeen”, Majuri vinkkaa.

Kesätyöntekijöistä pidetään L&T:llä hyvää huolta. Yksin ei tarvitse jäädä, vaan yhteenkuuluvuudesta huolehditaan esimerkiksi kesäduunivarttien avulla:

”Järjestämme työssä aloittaville kesätyöntekijöillemme kuukausittaisia lyhyitä virtuaalisia tietoiskutapaamisia eli kesäduunivartteja, joissa saa parhaat vinkit kesätyön aloittamiseen sekä mahdollisuuden tutustua muihin kesätyöntekijöihin”, Madlala kertoo.

Kesäduunivartti-tapaamiset ovat vapaaehtoisia, eivätkä korvaa perehdytystä, joka toteutetaan kesätyön alkaessa. Koulutamme myös esihenkilöitämme kesätöiden näkökulmasta, jotta kesätyöntekijöidemme kesätyökokemuksesta tulisi aurinkokunnan onnistunein kesäduuni.Kesätyö-infopaketista inspiraatiota työnhakuunOmaa työllistymistä suunnittelevalle nuorelle suosittelemme tutustumista nettisivuiltamme löytyvään kesätyö-infopakettiin. Kesätyöntekijöiden rekrytointi on L&T:llä käynnissä pääosin helmikuusta huhtikuuhun, mutta yksittäisiä tehtäviä voidaan täyttää vielä kesäkuussakin.

”Kaikki kesätyöpaikkamme löytyvät kotisivuiltamme, ja sitä kautta voit myös jättää hakemuksen. Hakemuksen saa pian täytettyä näppärästi myös Rekrybotin avulla”, Majuri vinkkaa.

Meiltä löytyy muun muassa seuraavia avoimia työpaikkoja kesälle 2021:

  • siivooja
  • huoltohenkilö tai talkkari
  • viheralueiden kunnossapitäjä ja viherrakentaja
  • kuorma-autonkuljettaja
  • asiakaspalvelija, palveluneuvoja
  • työnjohtaja tai työnjohtoharjoittelija
  • muut toimistotyöt

Tutustu kesätyöpaikkoihimme

Mikäli et vielä tiedä, millaiset kesätyötehtävät sinua kiinnostavat, suosittelemme sinua pitämään silmällä Duunari Corneria Lassikossa ja Instagramissa!

Kesää innolla odottaen
L&T:n Duunari Corner –tiimi

Duunari Corner posse2

 

 

New call-to-action

 

×
New call-to-action

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.