Asiakastarinat
30.01.2018 |

Ennakointi säästää rahaa kiinteistön jätehuollossa

Kiinteistön jätehuollossa hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kun perussuunnitelma tehdään huolella, kiinteistöpäällikön tehtäväksi jää ainoastaan sen toteutumisen seuranta.

Kiinteistön kulut muodostuvat monesta eri lähteestä, joista yksi on jätehuolto. Etenkin suuremmissa kiinteistöissä, joissa jätettä syntyy paljon, kierrätykseen panostaminen on hyvä keino säästää. Tämä onnistuu parhaiten nostamalla kierrätysastetta.

Tieto on paras motivaattori

Usein kiinteistön jätehuollon suurin haaste on saada vuokralaiset lajittelemaan jätteensä mahdollisimman tehokkaasti. Siihen tarvitaan dokumentaatiota ja koulutusta. Harva innostuu lajittelusta, jos sen perimmäistä syytä ei ymmärrä.

Erityisen tärkeää on huolehtia jäteaseman kunnosta: tilan on oltava siisti, tarrojen ja merkintöjen ajan tasalla ja turvallisuusasioiden kohdallaan. Jos jäteasemalla vierailu jättää vaatteisiin pahan hajun, kiinnostus lajitteluun tuskin kasvaa.

Paras motivaattori on kuitenkin tieto. Kun kiinteistön vuokralaiset voivat itse seurata kierrätysasteen kehittymistä ja näkevät konkreettisesti lajittelun lopputuleman, tekemisestä tulee mielekkäämpää.

Mikä on kiinteistösi kierrätysaste?

Suunnitelmallisessa lajittelussa kiinteistön kierrätysasteen tulisi nousta ja jätehuoltokustannusten laskea. Jos näin ei tapahdu, on syytä tehdä asialle jotain. Muuten jätehuoltoon varattu budjetti paukkuu ennen aikojaan.

Käytännössä tilanteen kehittymistä on helpointa seurata palveluntarjoajalta saatavasta jätemääräraportista. Kun tietoa kertyy riittävän pitkältä ajalta, nähdään nouseeko vai laskeeko kierrätysprosentti tietyn ajanjakson aikana.

Sama tieto löytyy myös L&T:n Ympäristönetistä, joka laskee kiinteistön kierrätysasteen automaattisesti kuukausittaisen laskutuksen pohjalta, jolloin sen kehittymistä on helppo ja nopea seurata.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu jätehuolto toimii vaivattomasti

Jatkuvan seurannan lisäksi jätehuollossa kannattaa panostaa ennakointiin. Hyvä perussuunnitelma varmistaa, että kiinteistöpäälliköllä on parhaat mahdolliset lähtökohdat onnistua työssään.

Kun suunnitelmat ja koulutukset tehdään ja toteutetaan yhdessä osaavan kumppanin kanssa, kiinteistöpäällikön tehtäväksi jää ainoastaan seurata, että jätehuollolle asetetut tavoitteet toteutuvat.

Kiinteistön kierrätysasteen voit laskea myös Kiinteistöpäällikön jätelaskurilla. Täyttämällä laskurin saat myös vinkkejä jätehuollon kehittämiseen. Klikkaa tästä Kiinteistöpäällikön Jätelaskuriin.

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.