Asiakastarinat
09.10.2020 |

Energiansäästöviikko muistuttaa siitä, mitä meidän pitäisi tehdä aina: kuluttaa fiksusti!

L&T:n Kuopion energianhallintakeskuksen asiantuntijat valvovat kiinteistöjen olosuhteita. Smartti Automaatio ei ole smarttia vain nimeltään, vaan älykkäillä ratkaisuilla saadaan aikaiseksi aitoja ja huomattavia säästöjä asiakkaiden energiankulutukseen. Siitä ei hyödy vain asiakkaat itse vaan me kaikki suomalaiset, sillä älykäs energiankäyttö on kaikki kotiinpäin. Samalla saadaan varmistettua sisäilmanpysyvyys sovituissa tavoitteissa. 

Kuopion Energianhallintakeskuksen tiimiesimies Jani Miettinen ja palvelupäällikkö Jani Savolainen sanovatkin, että vaikka Suomi juhlii energiansäästöviikkoa vain kerran vuodessa, meillä L&T:llä energiansäästöviikot ovat käynnissä jatkuvasti! Olemme ylpeitä siitä, että meillä on näin rautaisia ammattilaisia töissä.


Niko Reinikka

”Tarkastan asiakkaan kohteiden aikaohjelmat, jotta IV:n ja lämmityksen toiminta-ajat vastaavat käyttötarpeita. Näin ei lämmitetä turhaan ja tuhlata energiaa, kun ketään ei ole paikalla. Virka-aikaan taas varmistetaan LVI-laitteiden tehokas toiminta. Näin toiminta on kustannustehokasta ja ilmanlaatu säilyy raikkaana ja puhtaana. ”

Niko Reinikka 
Energia-asiantuntija


Ville_Rönkkö

”Asiantuntija tutkii poikkeavia kulutuslukemia sekä ohjelmoi Smartti Automaatioon uusia toimintoja. Jokapäiväiseen työhön kuuluu automaation toiminnan, kulutuslukemien ja mahdollisesti esimerkiksi ohjelmakorjausten teko. Lisäanalytiikkaa tuottaa myös L&T:n uusi Smartti Automaatio -järjestelmä, josta kiinteistön toimintaa pystyy seuraamaan vielä monipuolisemmin. Näillä toimenpiteillä ja seurannalla on suora vaikutus asiakkaan kiinteistön olosuhteisiin sekä rakennuksen energiatehokkuuteen.”

Ville Rönkkö
Energia-asiantuntija 

Maria Halonen

”Energianhallintakeskuksessa tarkastellaan asiakkaan kohteita asiakkaan haluaman tarkastelusyklin mukaisesti. Etäyhteydellä tarkastetaan kohteen RAU-järjestelmän toimivuus sekä etsitään mahdollisia energiansäästötoimenpiteitä, joita ehdotetaan asiakkaalle. Lisäksi kohteen kulutuslukemia tarkastellaan säännöllisin väliajoin ja selvitetään syitä kulutuspoikkeamille sekä reagoidaan poikkeamien syihin asianmukaisesti.”

Maria Halonen
Energia-asiantuntija 

 

Tutustu L&T:n Smartti-palveluun

Katso avoimet työpaikkamme

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.