23.03.2018 |

Earth Hour on hieno ele, mutta ilmastotekoja täytyy tehdä joka päivä

Valot sammuvat ilmaston puolesta jo aiemmilta vuosilta tutun Earth Hour -tunnin merkeissä lauantaina 24.3. klo 20.30–21.30. Tapahtuman järjestäjä WWF on määritellyt sen symboliseksi eleeksi, jonka avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta. Earth Hour on hieno tempaus, mutta meidän kaikkien täytyy tehdä tekoja ilmastonmuutosta vastaan joka päivä.

L&T toimii alalla, jossa aiheutamme päästöjä vääjäämättä esimerkiksi sillä, että jäteautojemme sekä muun kuljetuskalustomme on liikuttava eteenpäin. Tämä ei silti tarkoita sitä, ettemme tekisi töitä sen eteen, että päästöt olisivat mahdollisimman vähäiset. Kokosimme tähän blogiin tekojamme, joita olemme tehneet Earth Hour-tunnin ajatuksen hengessä jokainen päivä.

Ilmastotyö on tärkeä osa nykyaikaisen yrityksen vastuullisuutta.

Mitä L&T teki vuonna 2017 ympäristövastuun nimissä:

💎 Käynnistimme vuonna 2017 omien ympäristöasiantuntijoidemme toteuttamana esiselvityksen tieteellisen päästövähennystavoitteen asettamiseksi. Tieteellinen päästövähennystavoite vastaa kullekin yritykselle määriteltyä osuutta globaalista päästövähennyksestä, joka tarvitaan rajoittamaan lämpötilan nousu alle 2°C:een.

 💎 Vuonna 2017 menestyimme jälleen erinomaisesti kansainvälisessä yritysten ilmastotyötä arvioivassa vertailussa, jonka toteuttaa vuosittain maailman johtavien sijoittajien toimeksiannosta kestävää taloutta ja ilmastonmuutoksen torjuntaa edistävä CDP-järjestö. Sijoituimme CDP Climate -arviossa maailman kärkiyhtiöiden joukkoon, Leadership-tasolle, toiseksi parhaalla luokituksella A-. Pohjoismaissa Leadership-tason eli arvosanan A tai A- saavuttaneita yrityksiä oli yhteensä 34 ja Suomessa 13. Leadership-tasolle arvioitujen yritysten katsotaan toimivan ympäristön kannalta parhaiden käytäntöjen mukaisesti, ymmärtävän hyvin ilmastonmuutokseen liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia sekä laativan ja toteuttavan strategioita näiden riskien ja mahdollisuuksien hillitsemiseksi tai hyödyntämiseksi.

💎 Osallistuimme aktiivisesti suomalaisen CLC-yhdistyksen toimintaan. Sen tarkoituksena on vaikuttaa Suomen elinkeinoelämän ja tutkimusorganisaatioiden yleiseen kilpailukykyyn ja valmiuteen vastata ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden tuomiin uhkiin sekä kykyyn hyödyntää näiden synnyttämiä liiketoimintamahdollisuuksia.

 💎 Otimme käyttöön pääkaupunkiseudulla tietyissä soveltuvissa jäteautoissa Neste MY uusiutuvan dieselin, joka on valmistettu kokonaisuudessaan jätteistä ja tähteistä. 

Mitä sinä tai yrityksesi voitte tehdä ilmaston eteen? Kommentoi ja kerro!

 

tietopankki-cta

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.