Asiakastarinat
21.08.2017 |

Asumiskokemus paranee Talkkarien avulla

Vähemmän reklamaatioita, enemmän tyytyväisiä asukkaita. Tähän vaatimattomaan tavoitteeseen tähtää L&T:n ja Kojamon Talkkarimalli, joka palauttaa entisajan talkkarit nykyajan kiinteistöihin.

Ennen kaikki oli paremmin, kuulee monen huokaavan. Kaupoissa sai henkilökohtaista palvelua ja pankissa tunnettiin nimeltä. Edes asuminen ei ole samanlaista kuten ennen, kun oman talkkarin sijaan kiinteistön juoksevia asioita hoitaa ulkopuolinen taho.

Entisaikojen talkkareissa olikin paljon hyviä puolia. Jos avain unohtui kotiin, apu oli lähellä. Ja kun ensimmäiset lumet satoivat maahan, talkkari heräsi aamuvarhaisella lumitöihin, jotta asukkaat pääsivät ajoissa töihin. Monelle talkkarille oli kunnia-asia hoitaa kiinteistöä parhaalla mahdollisella tavalla, ja se näkyi asukkaille.

Vuosien saatossa kiinteistönhoito kuitenkin monimutkaistui, eikä yhdellä talkkarilla enää pärjätty. Tarvittiin siivoojia, puutarhureita, huoltomiehiä, sähkömiehiä ja putkimiehiä pitämään hommat pyörimässä. Jokainen osaaja hoiti oman tonttinsa, mutta kokonaiskuva jäi hämäräksi. Samalla moni asukas koki palvelun tason laskevan.

Talkkaritiimit tekevät töitä tarpeen mukaan

Tämä huomattiin myös Lumo-taloissa, joissa haluttiin parantaa palvelun laatua ja asumiskokemusta. Apuun astuivat Kojamo ja L&T, jotka lanseerasivat yhdessä Lumo Talkkarit -palvelumallin. Palvelumallissa kiinteistönhoito tapahtuu itseohjautuvissa tiimeissä, jotka räätälöidään kiinteistön tarpeiden mukaan.

Toisin kuin erilliset toimijat, Talkkarit hoitavat kiinteistöjä yhdessä. Samalla käynnillä voidaan hoitaa useampi työ, mikä tekee kiinteistönhoidosta aiempaa tehokkaampaa. Jokaisella tiimillä on työnjohtaja, joka organisoi toimintaa ja vastaa yhdessä sovittujen tavoitteiden toteutumisesta.

Tiimillä ei ole varsinaista palvelukuvausta tehtävistä töistä tai suoritteiden määrästä, vaan työt hoidetaan tarpeen mukaan. Jos esimerkiksi marraskuussa sataa loskaa taivaan täydeltä, rappukäytävät siivotaan useammin. Tai jos joulukuussa maassa on odotettua vähemmän lunta, lumitöistä vapautunut aika voidaan käyttää kiinteistön muuhun ylläpitoon.

Itsenäistä päätöksentekoa maalaisjärjellä

Kuten entisaikojen kollegansa, L&T:n talkkarit ovat ylpeitä työstään ja haluavat tuottaa kiinteistön asukkaille parasta mahdollista palvelua. Heillä on valta kehittää toimintaansa ja tehdä itsenäisiä päätöksiä maalaisjärjellä, mikä lisää motivaatiota tehdä työt erinomaisesti.

Asukkaille tämä motivaatio näyttäytyy entistä parempana asumiskokemuksena. Työt tehdään kiinteistön tarpeen mukaan ja asukkaita ajatellen – ei siksi, että työlistassa lukee niin.

Kiinnostuitko? Alla olevaa linkkiä klikkaamalla voit testata, soveltuuko Talkkaritiimi teidän tarpeisiinne.

Tee Talkkaritesti!

 

 

Tekstiä päivitetty 26.4.2018.

×
Siirry tietopankkiin: Käytännön oppaita, tallenteita ja katsauksia toimintasi tehostamiseen

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Valitse sinua kiinnostavat aiheet.